LOGO CAIB
7 desembre 2023 Conselleria de Presidència i Administracions Públiques

Acaben sense resultats positius les excavacions al cementiri de Son Carrió

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat


L’UTE formada per la Societat de Ciències Aranzadi i ATICS S.L. ha donat avui per acabades les excavacions al cementiri de Son Carrió sense que s’hagin localitzat restes que, a priori, puguin correspondre a enterraments de milicians republicans.

La primera fase de les excavacions a Son Carrió es va iniciar el passat 20 de novembre en una zona enjardinada situada al nord-est del cementiri, a la dreta de l’entrada principal. En aquella intervenció es varen documentar gran quantitat d’enterraments ordinaris datats principalment de finals del segle XIX i alguns de mitjan segle XX, però no es trobaren restes que, a priori, puguin correspondre a possibles milicians republicans. Al llarg d’aquesta setmana s’ha procedit al cobriment d’aquest primer parterre amb les restes humanes retornades al seu estat original.

Des de l’UTE han comunicat que en un segon parterre excavat a l’àrea esquerra, més proper a la porta antiga, s’ha evidenciat que l’evolució del cementiri seguia la del primer parterre, amb enterraments ordinaris a una profunditat de metre i mig i on s’han localitzat restes humanes infantils o d’edat avançada, però cap resta que pogués correspondre a milicians republicans.

Han afegit que s’han localitzat també restes amb desconnexió anatòmica producte de les remocions que el cementiri ha sofert al llarg dels anys. Aquest fet, han indicat des de l’UTE, ha provocat que els enterraments més superficials, que podrien ser els dels possibles milicians, s’hagin anat deteriorant i removent.

Després d’aquesta intervenció s’ha decidit procedir també al cobriment d’aquest segon parterre, retornant les restes humanes al seu estat original, amb el qual es donen per acabades les tasques d’excavació al cementiri de Son Carrió.