29 febrer 2024 Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació

L’Ibestat i la UIB firmen un conveni per col·laborar en l’anàlisi de dades massives en economia i empresa

Foto de noticia

L'acord permetrà que estudiants del màster universitari en anàlisi de dades massives en economia i empresa puguin realitzar pràctiques curriculars a l'Ibestat

«Si familiaritzam els joves de les Illes Balears amb l’Administració autonòmica, facilitam la captació i la retenció del talent en diferents àmbits, i en aquest cas en l’estadístic», ha afirmat la directora de l'Ibestat

La Universitat de les Illes Balears (UIB) i l’Institut d’Estadística de les Illes Balears (Ibestat), adscrit a la Conselleria d’Economia, Hisenda i Innovació, han signat aquest dijous un conveni de col·laboració per a la realització de pràctiques curriculars del Màster Universitari en Anàlisi de Dades Massives en Economia i Empresa.

Aquest acord permetrà als alumnes de la UIB dur a terme actuacions en aquest àmbit a l’Ibestat, per mitjà del tractament de dades reals que permeten la confecció d’estudis i operacions estadístiques oficials. A l’acte de la signatura del conveni ha estat present la directora de l’Ibestat, Bàrbara Barceló; el vicerector de Gestió i Política de Postgrau i Formació Permanent de la UIB, Maurici Mus; la directora del Centre d’Estudis de Postgrau de la UIB, Neus Piña; i el codirector del Màster en Anàlisi de Dades Massives en Economia i Empresa, Oscar Valero.

El coneixement que els alumnes assoliran ajudarà al fet que adquireixin una experiència que és necessària per contribuir a la seva formació integral, i complementar-ne l’aprenentatge teòric i pràctic. L’objectiu és facilitar el coneixement de la metodologia de treball adequada a la realitat professional en què els estudiants han d’operar, contrastar i aplicar els coneixements adquirits; així com afavorir el desenvolupament de competències tècniques, personals i participatives, i obtenir una experiència pràctica que els faciliti la inserció en el mercat de treball.

«En la línia de la Conselleria d’Economia, Hisenda i Innovació, de donar un impuls a l’Ibestat perquè sigui un vertader centre d’estadístiques, aquesta és una molt bona notícia. Primer, perquè estudiants d’aquest màster podran conèixer el dia a dia d’una entitat que treballa en el seu àmbit d’estudi, i que tanta informació necessària i rellevant recull i genera per a les Illes Balears. Segon, perquè la col·laboració entre la UIB i l’Ibestat, i el Govern de les Illes Balears en general, sempre és positiva, hem de continuar per aquest camí. I tercer, perquè si familiaritzam els joves de les Illes Balears amb la realitat autonòmica i l’Administració autonòmica, facilitam la captació i la retenció del talent en diferents àmbits, i en aquest cas en l’estadístic, i també la inserció laboral», ha declarat la directora de l’Ibestat.

L’Ibestat col·labora regularment amb el món universitari per a la realització de pràctiques estudiantils. Amb la signatura d’aquest conveni es reprèn un marc de cooperació més estret amb la UIB que altre temps ja va comportar la formació de personal qualificat en matèria de gestió estadística pública.