29 febrer 2024 Conselleria de Turisme, Cultura i Esports

Balears posicionarà la seva oferta cultural i esportiva a la ITB de Berlín

Foto de noticia


Les illes Balears participaran, del 5 al 8 març, en la fira de turisme ITB de Berlín, una de les principals fires internacionals de turisme. L'objectiu serà posar en valor l'oferta de turisme cultural i esportiu, així com posicionar-se com un destí sostenible en el mercat alemany.

Per a això, l'oferta turística de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera estarà present en ITB a través d'un estand de gairebé 600 m² coordinat per la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports, a través de l'Agència d'Estratègia Turística (AETIB).

Es tracta del mateix estand que es va utilitzar en la passada edició i  que està inspirat en la Posidònia Oceanica, tan característica del Mediterrani, i amb una ferma aposta per la sostenibilitat, tant en tots els seus materials com en tot el procés constructiu.

En l'estand d'illes Balears en ITB seran presents, amb un taulell propi, els Consells Insulars de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, així com diferents ajuntaments de les illes i co-expositors privats (Roig Drive Mallorca, Clevertryp Transfers, OK mobility, Melià Internationl, Blau Hotels i Adramar incoming).

Amb l'objectiu que el sector pugui mantenir reunions de treball en la fira d'una forma organitzada, l’AETIB ha tornat a habilitar un sistema de reserves de taules en l'estand que ha estat comunicat prèviament a les empreses turístiques amb la finalitat que puguin utilitzar-ho per a agendar les seves cites.

Presentacions i reunions amb els touroperadors

Quant a l'activitat firal, es duran a terme diferents presentacions en l'estand de Balears. El dimarts 5 de març, a les 10. 30 h, la presidenta de les Illes Balears, Margalida Prohens, i el conseller de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzà, presentaran als mitjans de comunicació alemanys les noves estratègies turístiques de les Illes Balears.

A continuació, a les 11.30 h, seran els consells insulars de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, els qui presentin en ITB les seves principals novetats turístiques per al mercat alemany en 2024.

El mateix dimarts dia 5, a les 17.15 h, i amb la finalitat de promocionar el producte local i posar en valor les IGP de les illes Balears, la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi natural farà una presentació sobre “L'Ametlla de Mallorca i el seu vincle amb l'illa.”

D'altra banda, el dimecres 6 de març, la delegació balear desplaçada a Berlín mantindrà diferents reunions de treball amb els principals tourperadors del mercat alemany. Es duran a terme en estand des de les 10.00 h i es prolongaran durant tot el matí.

Aquestes reunions serviran per a conèixer de primera mà com es presenta la temporada turística per a aquest mercat, així com per a traslladar-los les noves estratègies turístiques de les Balears. Les reunions seran amb turoperadors com FTI Touristik, Alltours, Der Touristik, RTK i Schauinsland.