LOGO CAIB
29 febrer 2024 Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia

Empresa, Ocupació i Energia participa a la mostra institucional del Dia de les Illes Balears atenent la ciutadania a través del SOIB i de l'Oficina per a la Transició Energètica

Foto de noticia


La Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia participa amb estands del SOIB i de l'Oficina per a la Transició Energètica a la mostra institucional instalada al Parc de la Mar, organitzada pel Govern amb motiu del Dia de les Illes Balears. Personal tècnic atendrà les consultes de la ciutadania en matèria d'ocupació i formació, i assessorarà en relació amb la tramitació d’ajuts i mesures d’estalvi energètic.

SOIB: atenció, orientació i formació

El Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB), organisme adscrit a la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia, atendrà a l’envelat institucional les consultes de la ciutadania i oferirà informació sobre la seva cartera de serveis, especialment els relacionats amb la formació.

Així mateix, les persones que s'acostin a l'estand rebran orientació «exprés» així com  assessoria sobre els mitjans per accedir més fàcilment als serveis del servei d'ocupació, com ara xarxes socials, aplicació mòbil, web, accés a «SOIB més fàcil» o un repositori d'infografies amb els tràmits i els serveis més sol·licitats.

Nou cercador de formació

D'altra banda, el públic visitant podrà conèixer el nou cercador de formació del SOIB, que es presenta més visual i pràctic. Aquesta nova eina permet fer cerques avançades amb diferents filtres per facilitar la investigació, alhora que és més ràpid, permet observar els resultats més rellevants amb un cop d’ull perquè és més visual i mostra altres cursos del mateix centre perquè l'usuari obtengui informació sobre les possibilitats de completar la seva formació.

Vídeos de realitat virtual

Enguany, com a novetat, el SOIB mostrarà a la seva parada dos vídeos de realitat virtual 360 º que permetran als visitants una experiència immersiva, en què podran visitar els centres propis de formació nàutica. Els audiovisuals recreen una visita presencial que permet conèixer les instal·lacions guiats pels directors d'aquests centres, el seu personal i l'alumnat.

Oficina per a la Transició Energètica

D'altra banda, l'Oficina per a la Transició Energètica de les Illes Balears (OTEIB), iniciativa impulsada per la Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia a través de l'Institut Balear de l'Energia (IBE), també durà l’envelat informatiu al Parc de la Mar, amb l'objectiu d'oferir assessorament a la ciutadania i les empreses en matèria de transició energètica.

Concretament, les persones que s'hi acostin rebran informació de la factura elèctrica i les mesures d'estalvi energètic; sobre mobilitat elèctrica (xarxa MELIB); ajuts existents en matèria d'energies renovables, projectes d'autoconsum, de comunitats energètiques i autoconsums compartits, i projectes fotovoltaics amb participació social existents, entre d’altres qüestions.

El personal tècnic ha preparat a més algunes activitats lúdiques, com ara un joc virtual amb preguntes de coneixements sobre canvi climàtic i transició energètica o també activitats de conscienciació a la ciutadania sobre el consum energètic a les llars de les Illes Balears.

Així mateix, l'oficina mostrarà les instal·lacions d'autoconsum executades i planificades pel Govern de les Illes Balears i l'IBE.