15 d’abril 2024 Conselleria de Salut

La consellera Manuela García presenta al Consell de Salut les mesures que ha posat en marxa el Govern durant aquests primers mesos de legislatura

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat


Avui s’ha celebrat la primera sessió ordinària del Consell de Salut de les Illes Balears d’aquesta legislatura. El Consell és el principal òrgan de participació ciutadana en el sistema sanitari d’aquesta comunitat, i està integrat per més de 30 representants de l’Administració, col·legis professionals, sindicats i associacions de pacients.

La consellera Manuela García, presidenta del Consell de Salut, ha posat en valor aquest òrgan de participació, en què es recullen les demandes i els suggeriments de les associacions, col·legis professionals, sindicats, i en el qual l’equip de govern ret comptes de la seva activitat.«És el principal òrgan d'escolta de la ciutadania. Donam compte que hem iniciat un nou camí, així com les mesures adoptades i els reptes, que són molts», ha expressat Manuela García.

Durant la reunió, la consellera de Salut ha exposat els reptes de futur i les línies de treball que marcaran l’activitat al llarg de tot l’any. A més, ha fet fet balanç dels objectius complerts durant aquests primers mesos, com la captació i fidelització de professionals que han permès, per exemple, incorporar professionals sanitaris a l’àrea d’oncologia d’Eivissa. La Consellera ha destacat algunes de les fites assolides en els primers mesos de govern: «Les mesures de captació i fidelització de professionals sanitaris, el pla d’abordatge per reduir les llistes d'espera, la creació de la Direcció General de Salut Mental. En aquest sentit, treballam conjuntament amb altres àrees com a Educació, Afers Socials, altres institucions, associacions i tercer sector en l'elaboració del Pla Estratègic de Benestar Emocional i Recuperació en salut mental que marcarà el full de ruta de les accions de salut mental d'aquí a l'any 2029.»

En el Consell de Salut, que es reuneix dues vegades a l’any, s’han abordat també les accions duites a terme en la promoció de la salut, la prevenció de la malaltia, el foment d'hàbits de vida saludables i del benestar emocional, vacunació, cribratge de càncer de mama i de colon, de cèrvix  o el projecte Cassandra, programa pilot de càncer de pulmó que es desenvoluparà en el centre de salut de Pollença.

La consellera ha destacat l’aposta valenta d’aquest Govern amb la posada en marxa del Pacte per la Salut, un Pacte aglutinador i obert, que cerca el consens entre les formacions polítiques, col·legis professionals, sindicats, societats científiques i associacions de pacients. En aquest sentit, la consellera ha anunciat que en el primer semestre de l’any es presentaran les línies estratègiques del Pacte per la Salut.

Un altre dels punts de l’ordre del dia ha estat la Presentació de la Memòria de la  Defensora dels usuaris del Sistema Sanitari Públic de les illes Balears, Micaela Llull, que s’acomiada del seu càrrec. La consellera ha lloat la tasca realitzada per Llull: «Agraïm tota la seva feina, que ha estat fonamental per assegurar que s’escoltin i atenguin les necessitats dels ciutadans que utilitzen el sistema de Salut. Li agraïm la seva tasca i li desitjam molta sort en la seva nova etapa», ha dit.

Finalment, s’han recollit les aportacions dels representants de les entitats participants.