15 d’abril 2024 Conselleria de Turisme, Cultura i Esports

El concert «Història del Rock» dona per finalitzat el cicle de concerts didàctis 2023-2024 del programa “Viu la cultura” de la Direcció General de Cultura

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat


El cicle de concerts didàctics, organitzats per la Direcció General de Cultura a traves del programa Viu la cultura”, finalitzarà demà, dimarts 16, amb l’espectacle «Història del Rock» a l’auditori del Conservatori Professional de Música i Dansa. El cantant Cris Juanico, que posarà la veu i estarà acompanyat de quatre músics més de pop–rock (guitarres, teclat, bateria i baix), dirigeix aquest concert didàctic que mostrarà la història del rock a partir de la interpretació en directe de fragments de cançons enllaçades entre si i projeccions de l’època.

Així mateix, es presentaran també les circumstàncies històriques, socials o culturals que envolten aquestes cançons, els autors i l’estil en què s’inscriuen. Al mateix temps, durant la interpretació de les cançons, que es dividiran en diferents blocs temàtics segons l’època, es projectarà a una pantalla informació sobre els autors, les lletres i els estils.

Un espectacle que compleix tots els requisits d’un concert educatiu, aconseguint un equilibri entre les diferents parts: música, explicacions dels continguts i la participació de l’alumnat. El cicle, organitzat per la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports, compta amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació i Universitats.

Més de 900 alumnes de diferents centres educatius de Mallorca assistiran als concerts d'aquest dimarts, repartits en tres torns. Al torn de les 11.15 h assistirà la directora general de Cultura, Ricarda Margarita Vicens Schluhe.

Aquest mateix concert es repetirà per els centres educatius de Menorca, el dia 24 d’abril de 2024 al Teatre des Born de Ciutadella. Es faran dos torns a les 10.00 h i a les 11.30 h i participaran més de 400 alumnes.

Amb aquests concerts finalitzarà el cicle de concerts didàctics que es programen cada curs escolar dins l’oferta del programa «Viu la cultura». Aquest curs 2023-2024 s’han programat tres espectacles/concerts didàctics amb més dels quals han participat 4.219 alumnes dels diferents centres educatius de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.

Centres participants  «Història del rock» Mallorca 16/04/2024:                                                                                                                                         

10:00 h
IES la Ribera
IES Ses Estacions
CC Santa Teresa
CC Santa  Mònica
CEIP Cases NovesCEIP Joan Masi Verd

11:15 h                                               
CEIP Pere Cerdà
CEIP Melcior i Simonet
IES Guillem Casesnoves
CC Beato Ramon Llull
IES Berenguer d’Anoia
IES Santa Maria

12:30 h
IES Joan Maria Thomàs
IES Josep Maria Llompart
IES Arxiduc Lluis Salvador
CEIP I ESO Pintor Joan Miró
CEIP Miquel Costa i Llobera
CC Sant Pere