27 maig 2024 Conselleria d'Habitatge, Territori i Mobilitat

SFM programa serveis especials de metro durant tot l'estiu per als concerts i festivals que es duguin a terme a Son Fusteret NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

SFM programa serveis especials de metro durant tot l'estiu per als concerts i festivals que es duguin a terme a Son Fusteret

Els metros especials s'inicien el proper dissabte 1 de juny

Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) habilitarà per primera vegada serveis especials regulars de metro amb motiu dels concerts i festivals programats durant els mesos de juny, juliol, agost, setembre i octubre en el recinte de Son Fusteret, molt pròxim a l'estació de metro de Son Fuster Vell. El primer d'aquests serveis es durà a terme dissabte que ve dia 1 de juny, amb motiu de l'esdeveniment Sensenom Festival.

La posada en marxa d'aquesta iniciativa té com a objectiu facilitar l'accés mitjançant transport públic a la majoria d'esdeveniments que es duguin a terme en aquest recinte entre l'1 de juny i el 12 d'octubre, quan està programat l'últim dels concerts estiuencs a Son Fusteret. Es tracta d'oferir una alternativa al vehicle privat que proporcioni seguretat, comoditat, rapidesa i tranquil·litat als ciutadans en els desplaçaments a aquesta mena d'esdeveniments multitudinaris.

Tots els metros especials programats durant aquest període faran el recorregut entre l'estació Intermodal i l'estació de Son Fuster Vell en tots dos sentits, amb parades en les estacions intermèdies, Jacint Verdaguer i Son Costa/Son Fortesa. El temps entre inici i final de trajecte és de 5 minuts i s'han programat freqüències de sortida cada 20 minuts durant les franges horàries de començament i finalització de l'esdeveniment i d'una hora mentre s'estigui desenvolupant aquest. Aquest model de servei és el que es durà a terme en tots els concerts o festivals als quals es doni cobertura, i variarà l'inici i finalització del servei en funció de l'horari de l'esdeveniment.

Quant al servei habilitat per al dissabte dia 1 de juny, el primer metro efectuarà sortida des de l'estació Intermodal a les 17.00 h i l'última sortida en direcció contrària partirà des de l'estació de Son Fuster Vell a les 0.49 h. L'inici del festival programat per a aquest dia és a les 18.00 h i la previsió de finalització al voltant de les 0.00 h.

SFM treballa en els darrers temps en la planificació de nous models de servei per a donar cobertura a les necessitats actuals dels usuaris i a la creixent demanda tant de tren com de metro. En aquest sentit, la incorporació recent de nous maquinistes que ara estan en període de formació teoricopràctica i la progressiva entrada en servei dels cinc nous trens permetran afrontar amb garanties la possibilitat d'ampliar tant els horaris com les freqüències del servei.