21 d’abril 2024 Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació

El Govern organitza una jornada tributària per a debatre i aclarir dubtes sobre el reglament del Règim Fiscal NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El Govern organitza una jornada tributària per a debatre i aclarir dubtes sobre el reglament del Règim Fiscal

Prop de 300 persones ja han confirmat la seva assistència a l'esdeveniment, que tindrà lloc el dijous 25 a la tarda en la sala d'actes de Son Lledó, al campus de la UIB

La presidenta, Marga Prohens, clausurarà les jornades, que comptaran amb ponents experts en la matèria

La Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació ha organitzat el dijous 25 d'abril una jornada tributària per a debatre sobre l'aprovació del Reglament del Règim Fiscal Especial de les Illes Balears i altres qüestions de l'actualitat tributària. La presidenta del Govern, Marga Prohens, clausurarà les jornades, que se celebraran en la sala d'actes de l'edifici de Son Lledó a partir de les 16 hores i que comptaran amb la presència d'experts en la matèria.

Prop de 300 persones s'han inscrit com a assistents en aquesta jornada tributària, que compta amb el suport de l'Associació Professional de Tècnics Tributaris de Catalunya i les Illes Balears (APTTCB) i la Federació Espanyola d'Associacions Professionals de Tècnics Tributaris i Assessors Fiscals (FETTAF). A més, la conselleria ha comptat amb la col·laboració del Col·legi d'Economistes de les Illes Balears, el Col·legi oficial de Titulats Mercantils i Empresarials de Balears (COTME), Associació Espanyola d'Assessors Fiscals (AEDAF), el Col·legi Oficial Gestors Administratius de Balears, el Col·legi d'Advocats de les Illes Balears (ICAIB) i la Universitat de les Illes Balears (UIB).

El vicepresident del Govern, Antoni Costa, i el rector de la UIB, Jaume Carot, inauguraran la jornada i donaran pas a la primera ponència de la tarda, en la qual l'administrador tributari de l'Agència Tributària de les Illes Balears (ATIB), Alberto Roibal, explicarà la reforma fiscal de la Llei 11/2023.

Seguidament, el president de la APTTCB, Joan Torres Torres, presentarà la ponència «El TEAC i les seves resolucions, certesa i seguretat jurídica», a càrrec de José Antonio Marco Sant Joan, president del Tribunal Econòmic Administratiu Central (TEAC). Després del piscolabis, tindrà lloc la ponència «El valor de referència, impacte en la tributació autonòmica». En primer lloc, intervindrà la subdirectora general de Valoració i Inspecció, María Isabel García Vaquero, per a departir sobre els aspectes fonamentals del valor de referència. Seguidament, el subdirector general de Gestió Cadastral, Col·laboració i Atenció al Ciutadà, Jesús Puebla Blasco, presentarà a Luis Bachiller García, gerent regional del Cadastre a les Illes Balears, que explicarà la implantació territorial del valor de referència a les Illes Balears.

A les 19 hores, l'inspector d'Hisenda en excedència, economista i assessor fiscal Javier Monzón presentarà la seva ponència «Comptabilitat del REIB» i, seguidament, la subdirectora general d'Imposts sobre les Persones Jurídiques, Natalia Jaquotot Garre, explicarà la llei i el reglament del REIB. Finalment, la presidenta del Govern, Marga Prohens, clausurarà l'esdeveniment a partir de les 20.15 hores.