15 maig 2024 Conselleria de Turisme, Cultura i Esports

«La llengua va al museu» ofereix una nova oportunitat per compartir el català dins el marc de la celebració del Dia Internacional dels Museus NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

«La llengua va al museu» ofereix una nova oportunitat per compartir el català dins el marc de la celebració del Dia Internacional dels Museus

Les activitats tindran lloc a Eivissa, Menorca i Mallorca

L’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB) llança una nova iniciativa per fomentar l’ús de llengua catalana al voltant de visites guiades per descobrir l’entorn, la història i la cultura de les nostres illes. L’objectiu de la iniciativa és crear espais de socialització en què participin catalanoparlants i persones que volen practicar la llengua catalana.

Les activitats inicials s’han realitzat a l’illa de Mallorca, adreçades exclusivament als alumnes dels cursos de l’IEB. La primera visita ha tengut lloc aquest dilluns, 13 de maig, a 6A Taller i Galeria d’Art, on s’ha pogut conèixer l’exposició actual de la galeria i el taller d’estampació. La segona trobada està programada per a avui, dimecres 15 de maig, amb un torn matinal i un al capvespre, a Es Baluard Museu d’Art Contemporani de Palma. Durant la visita es podran recórrer les exposicions de Bel Fullana i d’Ana Laura Aláez, així com veure les terrasses de l’emblemàtic edifici.

Les següents visites es desenvoluparan a Eivissa i Menorca, el pròxim dissabte 18 de maig, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus. A la ciutat d’Eivissa es realitzarà una visita guiada al Museu Monogràfic del Puig des Molins, a través d’alguns objectes especialment seleccionats per conèixer l’univers de les creences, ritus i conductes funeràries dels homes i les dones de l’antiguitat. A més, es tindrà l’oportunitat de passejar per la necròpolis i descendir a un conjunt de tombes subterrànies de 2.500 anys d’antiguitat.

A Menorca, de part del Museu de Menorca de Maó, s’ha preparat una visita guiada a l’exposició permanent, a través de deu objectes, triats amb molta cura, on es convida a viatjar per la història de Menorca i així conèixer, a través dels tècnics, detalls de l’illa.

El director de l’Institut d’Estudis Baleàrics, Llorenç Perelló, afirma que «iniciatives com aquesta fan que es promogui l’ús habitual de la llengua catalana entorn a diferents escenaris de la vida quotidiana, com són aquestes visites guiades, per conèixer alhora la cultura de les nostres illes».