13 juliol 2024 Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació

Finalitza la tercera edició del programa APTENISA Start, impulsor de l’emprenedoria tecnològica NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Finalitza la tercera edició del programa APTENISA Start, impulsor de l’emprenedoria tecnològica

Cinc projectes seleccionats per experts en emprenedoria i negocis gaudiran d’avantatges dissenyats per acompanyar-los en el procés de convertir les seves idees de negoci en empreses emergents

El director general d’Innovació i Transformació Digital, Sebastián González, va tancar la darrera sessió del programa formatiu i va animar els participants a comptar amb els serveis oferts per la Fundació Bit per fer realitat els seus projectes empresarials

El ParcBit va ser l’escenari el passat dijous del tancament del programa APTENISA Start, una iniciativa destinada a impulsar la innovació i l’emprenedoria tecnològica.

Aquesta és ja la tercera edició d’APTENISA, un programa nacional en el qual participa la Fundació Bit, a través del servei per a emprenedors de base tecnològica Emprenbit, juntament amb cinc parcs tecnològics espanyols més, i en col·laboració amb l’Associació de Parcs Científics i Tecnològics d’Espanya (APTE) i l’Empresa Nacional d’Innovació (ENISA). Aquest programa té com a objectiu promoure l’emprenedoria tecnològica i facilitar el creixement d’empreses emergents (startups) en tot el territori espanyol. Compta amb diferents itineraris destinats, per una banda, a emprenedors en fase d’idea i creació, APTENISA Start i APTENISA Launch, i, per una altra banda, APTENISA Investors, una formació per a inversors i inversors privats (business angels).

«Estam molt orgullosos del progrés que han fet els participants d’APTENISA Star. Aquest programa no només ha proporcionat les eines necessàries per desenvolupar les seves idees, sinó que també ha creat una comunitat de suport i col·laboració que serà vital per al seu èxit futur», va afirmar en la cloenda del programa el vicepresident de la Fundació Bit i director general d'Innovació i Transformació Digital, Sebastián González.

El programa APTENISA Star ha ofert formació intensiva, sessions de mentoria personalitzades i nombroses oportunitats de treball en xarxa. Els mentors, experts reconeguts en diferents àrees del sector tecnològic, han compartit el seu coneixement i experiència amb els emprenedors, i els han  ajudat a superar els reptes i a avançar en els seus projectes per convertir-los en empreses emergents d’èxit.

A més a més, els participants del programa que han completat l’itinerari formatiu van poder  presentar els seus projectes en la darrera sessió per poder accedir gratuïtament a cinc sessions de mentoria especialitzada. Els millors projectes seleccionats pel jurat —format pels mentors del programa Tomeu Fiol, d’Hotelinking; Loris Fochesato, de Remoteo.io, i Alba Martell, de la FUEIB— podran gaudir d’aquesta oportunitat:

- Medfeel, de Jaume Agustí, una plataforma per al turisme actiu i sostenible.
- SSAI Tools, de Marc Iniesta, amb una aplicació de la intel·ligència artificial (IA) en el sector dels transports.
- SAPA, d’Esperança Lladó i Xisco Mateu, un model innovador d’atenció domiciliària.
- Empieza por aquí, d’Aina Seijo i Ana Ruiz, una app amb IA dirigida a emprenedors.
- Menu Discover, de Sergio Redondo, per estandarditzar menús de restaurants.

El programa ha comptat amb la participació activa de destacats mentors i col·laboradors. La seva contribució ha estat fonamental per desenvolupar els projectes dels participants. Enguany hi han participat consolidats professionals com Tomeu Fiol, CMO de Hotelinking; Walter Coliti, CEO de Modosmart; Miquel Pieras, CEO de Husttlegotreal, i Ricardo Costana, Senior Business Controller del sector BIOTECH. També s’ha comptat amb la participació d’emprenedors prometedors i més novells com Lluís Sardà i José Márquez, de Generator Landing; Patrícia Puiggròs, d’IKI Health; Loris Fochesato i Fernando de Miguel, d’OffUgo, i Rafael Bover, fundador i COO de Hotelverse, qui va ser també l’encarregat d’impartir la darrera xerrada del programa en aquesta sessió de tancament.

La següent fase del programa, APTENISA Launch, té les inscripcions obertes fins al 18 de juliol i es  desenvoluparà entre el setembre de 2024 i el febrer de 2025. Aquesta segona fase del programa  està dissenyada específicament per a projectes emprenedors en fase de llançament i oferirà suport en àrees clau com el finançament, el desenvolupament de productes i l’estratègia de mercat, la qual cosa ajudarà els emprenedors a dur les idees del laboratori al mercat.

Així, APTENISA Launch oferirà a trenta projectes seleccionats un programa immersiu de nou setmanes, basat en el mètode Lean Launchpad, per impulsar la creació d’empreses de base cientificotecnològica i tecnologia profunda (deep tech) i preparar-les per al seu llançament al mercat i proporcionar-los recursos i coneixements per a la seva escalabilitat. El programa culminarà amb un demo day al Transfiere, Fòrum Europeu per a la Ciència, Tecnologia i Innovació, el març de 2025, en què aquestes empreses emergents es podran presentar i obtenir finançament en aquest esdeveniment destinat a inversors i inversors privats.

La Fundació Bit participa en aquest programa en el marc de l’Oficina Innobal de la Direcció General d’Innovació i Transformació Digital del Govern de les Illes Balears.

Per a més informació sobre APTENISA Launch, els interessats poden contactar amb l’adreça emprenedoria@fundaciobit.org.