25 juny 2024 Conselleria d'Habitatge, Territori i Mobilitat

Mobilitat adjudica els contractes de creació d’una app pública del taxi i de l’estudi per analitzar l’oferta de taxi i VTC a les Illes Balears NNota Informativa

Mobilitat adjudica els contractes de creació d’una app pública del taxi i de l’estudi per analitzar l’oferta de taxi i VTC a les Illes Balears

La Conselleria d'Habitatge, Territori i Mobilitat, a través dels serveis generals i de la Direcció General de Mobilitat, ha adjudicat els contractes per a la creació, posada en marxa i manteniment d’una aplicació (app) per a dispositius mòbils de gestió dels serveis de taxi, i per a l’elaboració de l’estudi per analitzar l’oferta dels serveis de taxi i VTC (vehicle de turisme amb conductor) a les Illes Balears, amb vistes a la regulació prevista en la nova llei del sector.

D’una banda, la contractació del servei de disseny, desenvolupament, posada en marxa i manteniment d'una aplicació (app) per a dispositius mòbils de gestió dels serveis de taxi en l'àmbit de les Illes Balears, s’ha adjudicat a Altech Solutions and Consulting, SL, per un import de 556.600 €. Es finançarà amb fons europeus, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

L’aplicació permetrà sol·licitar i pagar els serveis de taxi a través del telèfon mòbil tant en els casos de tarifa de taxímetre com en les tarifes tancades per a recorreguts a preu tancat; tindrà traducció simultània i podrà disposar de la localització del vehicle en temps real una vegada que es contracti el servei. La primera fase del contracte, de dotze mesos a partir de la formalització, comprèn el desenvolupament de l’aplicació; i es preveu una segona fase de devuit mesos per al manteniment i revisió.

La consellera d’Habitatge, Territori i Mobilitat, Marta Vidal, ha explicat que l'aplicació mòbil «augmentarà la qualitat del servei i afavorirà la competitivitat i modernització del sector»; i ha afegit que té com a objectiu «oferir una solució tecnològica per modernitzar el servei del taxi de les Illes Balears, a més de dotar d’una gestió automatitzada els serveis del taxi».

D’altra banda, s’ha adjudicat la contractació dels serveis per a la redacció d’un estudi socioeconòmic del servei del taxi i VTC de les Illes Balears per disposar d’una anàlisi i diagnòstic de la situació actual sobre els nivells de cobertura de les necessitats de mobilitat associades al sector de l’autotaxi i dels VTC per a les Illes Balears. El contracte s’ha adjudicat per 48.400 € a l’empresa AIE Multicriteri-MCRIT i té un termini d’execució de cinc mesos des de la formalització.

Amb aquest estudi es podrà determinar el dimensionament actual del servei públic, la qualitat del servei prestat i la proporció adequada de la flota. Vidal ha destacat que la redacció d’aquest estudi «és una necessitat per poder tenir una radiografia real del funcionament del servei de taxi i VTC de manera conjunta, per tal de poder elaborar una anàlisi profunda i suficient per poder prendre decisions i donar resposta a les necessitats del sector i dels ciutadans de les Illes Balears, i garantir una mobilitat eficient i de qualitat».