22 maig 2024 Conselleria de Salut

Vint-i-dos residents finalitzen la seva formació especialitzada a l’Hospital Universitari Son Llàtzer NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Vint-i-dos residents finalitzen la seva formació especialitzada a l’Hospital Universitari Son Llàtzer

En el mateix acte s’han lliurat els Premis a la Formació i Recerca protagonitzats pels residents

Avui s’ha celebrat l’acte de comiat dels vint-i-dos residents de formació sanitària que han desenvolupat la tasca formativa a l’Hospital Universitari Son Llàtzer.

Aquest mes de maig han finalitzat residents de les especialitats de l’àrea medicoquirúrgica, com ara traumatologia, medicina interna, medicina intensiva, oncologia, urologia, i les multiprofessionals de pediatria, salut mental, medicina del treball, medicina familiar i comunitària i la d’obstetrícia i ginecologia.

A l’acte hi han assistit la gerenta de l’Hospital Universitari Son Llàtzer, Soledad Gallardo; el director assistencial, el doctor Javier Agüera; la directora d’infermeria, Susana Sobrino; el cap d’estudis i president de la Comissió de Docència, el doctor Antoni Figuerola ; el president del Comitè de Recerca, el doctor Joan Bargay, i els caps d’estudi de cada especialitat.

Aquests professionals i nous especialistes acreditats han estat entre dos i cinc anys formant-se —segons l’especialitat escollida— com a futurs especialistes i han tingut l’oportunitat de rotar per diferents serveis i tenir una visió global de l’Hospital.

En el mateix acte, organitzat per la Comissió de Docència, s’han lliurat els Premis a la Formació i Investigació protagonitzada pels residents. Es concedeixen dos premis als millors projectes de recerca i dos més a les millors sessions generals. Aquests premis es lliuren gràcies a la col·laboració amb Mutual Mèdica, que es va establir fa uns anys per mitjà d’un conveni entre les dues institucions.

En la categoria de millor sessió general, el primer premi ha estat per a la doctora Aina Darder, resident del Servei de Reumatologia, per la sessió «No todo es lupus. La reumatología en imágenes». El segon premi ha estat per a la doctora Laura Flores, resident del Servei d’Oftalmologia, per la sessió «Endoftalmia poquirúrgica».

Pel que fa als millors projectes de recerca, el primer premi ha estat per a la doctora Alma Raquel Menéndez Fernández, resident del Servei de Pediatria, pel projecte «Evaluación de la efectividad de la corrección de la hipoglucemia neonatal leve con gel de dextrosa al 40 % más lactancia materna, en comparación con solo fórmula de inicio». Els segons premis han estat per a Claudia Corral Ferrando, resident del Servei de Pediatria, pel projecte «Evaluación de la transferencia asistencial de pacientes y efecto de la implantación de nuevas herramientas para la comunicación segura de la información clínica en el servicio de pediatría de un hospital de segundo nivel» i per a Antelm Pujol Calafat, resident del Servei d’Endocrinologia i Nutrició, pel projecte «Predictors de la progressió de la neurodegeneració i altres complicacions cròniques : la diabetis mellitus tipus 2» Durant la sessió de lliurament dels premis, els investigadors han exposat breument les característiques principals dels projectes.