23 d’abril 2024 Conselleria d'Habitatge, Territori i Mobilitat

La xarxa de bus TIB reforça la mobilitat laboral dels residents de Manacor, Pla i Migjorn a primera hora del dia NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La xarxa de bus TIB reforça la mobilitat laboral dels residents de Manacor, Pla i Migjorn a primera hora del dia

S’avança l’horari de la línia 401 amb una primera sortida a les 5.30 h des de Manacor

La línia 501 afegeix un servei exprés a les 6.45 h entre Palma i Campos

 

A partir del dilluns 29 d'abril, es posen en funcionament dues ampliacions de servei a la xarxa de bus TIB amb l'objectiu de millorar la mobilitat dels residents de diversos municipis de Mallorca que s'han de desplaçar a primera hora del dematí per motius laborals.

D’una banda, es respon a una necessitat dels residents perquè puguin utilitzar el transport públic per arribar al lloc de feina a Palma abans de les 7.00 h del matí. Així, la línia TIB 401 avança la primera sortida des de Manacor cap a Palma a les 5.30 h, i circularà també per Vilafranca, Montuïri i Algaida. D'aquesta manera, els usuaris que, per exemple, treballin al polígon de Son Castelló podran baixar a la parada de bus Aragó-Can Capes 1 i transbordar a l'estació de metro Son Costa- Son Fortesa per continuar el viatge fins arribar al lloc de feina abans de les 7.00 h.

De l’altra, la línia 501 afegeix un servei exprés entre Palma i Campos a les 6.45 h, que coincideix amb la sortida a aquesta mateixa hora d’un segon bus que fa el recorregut complet Palma-Llucmajor-Campos-Felanitx-Manacor. D’aquesta manera, s’incrementa la capacitat de places de la línia i es millora, així, el confort de les persones usuàries.

Amb aquestes noves millores es reforcen dues de les línies troncals de major demanda entre les zones de Llevant, Pla i Migjorn amb la ciutat de Palma i completen, així, l’increment de servei que ja varen incorporar durant la temporada d’hivern i que s’ha traduït en un increment del nombre d’usuaris.

Així doncs, durant el període comprès entre novembre i març respecte del mateix període de la temporada passada, el nombre de viatgers de la línia 401 s’ha incrementat un 76 % i en el cas de la 501 ha estat d’un 60 %.

Des del Consorci de Transports de Mallorca es continua treballant per promoure l'ús del transport públic entre els residents de l'illa i respondre a la necessitat de mobilitat dels treballadors que diàriament s'han de desplaçar fins al seu lloc de feina.