18 maig 2024 Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia

El Govern destaca la tasca imprescindible d’Esment en la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual o física i de joves en situació de vulnerabilitat NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El Govern destaca la tasca imprescindible d’Esment en la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual o física i de joves en situació de vulnerabilitat

Avui s’ha celebrat el congrés anual de l’entitat, una jornada adreçada a famílies, persones beneficiàries, voluntaris i professionals, sota el títol «Una unió amb propòsit»

El conseller d’Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, i la consellera de Famílies i Afers Socials, Catalina Cirer, han participat en el congrés anual de la Fundació Esment, una jornada titulada «Una unió amb propòsit», dirigida a famílies, persones amb necessitats de suport, voluntaris, professionals i gran part de la comunitat relacionada amb l’entitat que atén 2.284 persones, el 80% amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament.

En aquest acte també hi han intervingut el president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Guillermo Sánchez; la presidenta de la Fundació Esment, Montserrat Fuster, el gerent de l’entitat, Fernando Rey-Maqueira i la secretària autonòmica de Treball, Ocupació i Diàleg Social, Catalina Cabrer.

El conseller Sáenz de San Pedro ha emfatitzat «la tasca imprescindible d'Esment en la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual o física i de joves en situació de vulnerabilitat». També ha posat en valor els propòsits i la cultura de l’organització com a «aspectes que ens uneixen a tots» i ha destacat la importància de pilars tan fonamentals per a la nostra societat com les famílies i les persones, «pilars que són part essencial de les polítiques d’aquest Govern i de la Conselleria que dirigeix».

Per part seva, la consellera Cirer ha donat l'enhorabona a Esment «per la seva tasca durant tots aquests anys i per haver organitzat aquest congrés, un conjunt d’experiències on trobem reflectits els valors de la Fundació, amb el propòsit de procurar el benestar de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies, i protegir els seus drets».

L’activitat d’avui s’ha desplegat com un recorregut pels serveis i les pràctiques que defineixen l’entitat, les quals són considerades avui un exemple de coherència dels seus valors. Les persones assistents han pogut conèixer els resultats anuals de 14 experiències desenvolupades per Esment durant el darrer any.

Esment acompanya i ofereix a persones amb discapacitat una oferta flexible, segura i adequada a les seves necessitats en tots els àmbits i al llarg de tota la vida. D’aquesta manera, generen oportunitats d’ocupació, formació i ocupació per a 600 persones a través de les seves activitats comercials i més de 300 en empreses ordinàries. El propòsit de l’organització, segons han destacat els seus representants, és que les persones gaudeixin d’una vida digna i contribueixin a una societat inclusiva, diversa i basada en drets.

Cal destacar que, gràcies al Servei d’Orientació Professional del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB), organisme adscrit a la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia, Esment va atendre el 2023 prop de 500 persones amb discapacitat intel·lectual o física i joves en situació de vulnerabilitat, per així afavorir-ne la inserció laboral. Així mateix, a través del suport de la Conselleria, aquest darrer any a Esment Escola Professional s’han format 345 persones amb diferents perfils.