6 juny 2024 Conselleria de Famílies i Afers Socials

L’IBDONA i Casal Petit - Germanes Oblates subscriuen un conveni d’ampliació i manteniment del projecte Lausana NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

L’IBDONA i Casal Petit - Germanes Oblates subscriuen un conveni d’ampliació i manteniment del projecte Lausana

Aquest projecte ofereix suport a dones en situació de tràfic d’éssers humans amb fins d’explotació sexual i en situació de prostitució

El conveni inclou una subvenció de 123.000 € i la renovació de la cessió de tres immobles per a les víctimes

La consellera de Famílies i Afers Socials, Catalina Cirer, acompanyada de la directora de l’Institut Balear de la Dona (IBDONA), Catalina Salom, ha signat aquest matí, amb la congregació de les Germanes Oblates del Santíssim Redemptor, representades per la presidenta del Casal Petit, Felicidad Martínez, el conveni per a l’ampliació i el manteniment del servei Lausana. Des del 2007 aquest servei de Casal Petit – Oblates ofereix suport a dones en situació de tràfic d’éssers humans amb fins d’explotació sexual i en situació de prostitució. Els immobles del servei, que han visitat després de la signatura del conveni, pertanyen a l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI) i es gestionen per mitjà d’un conveni subscrit amb l’IBDONA.

El conveni inclou la subvenció nominativa de 123.000 € establerta en els pressuposts de la Comunitat Autònoma per al 2024 a favor de la congregació de Germanes Oblates del Santíssim Redemptor i, d’altra banda, preveu la renovació de la cessió, de manera temporal i gratuïta, de tres immobles propietat de l’Administració de les Illes Balears, adscrits a l’IBAVI, la gestió dels quals està cedida a l’IBDONA des del 2020.

El projecte Lausana

Inicialment, Casal Petit gestionava dos pisos amb capacitat per a 4 dones, fins que l’any 2020 es va ampliar amb la incorporació d’un pis més per permetre l’acollida de 12 dones: 8 places fixes i 4 d’emergència.

Els objectius del projecte Lausana són oferir assistència, protecció, acollida i allotjament a les víctimes, que fan diversos processos sociolaborals, psicològics i socioeducatius. Aquests habitatges els ofereixen una estada més saludable emocionalment i anímicament. Així mateix, se’ls ofereix acompanyament i suport integral durant el procés de recuperació tot fomentat la recuperació i la consolidació dels hàbits saludables. El projecte Lausana també estableix pautes de coordinació entre la institució de referència, les entitats implicades en la lluita contra el tràfic d’éssers humans amb fins d’explotació sexual i l’Administració, per poder treballar específicament sobre la coordinació dels casos atesos.

Del 2007 al 2023 han passat pel projecte un total de 181 dones, de les quals 50 eren víctimes de tràfic d’éssers humans amb fins d’explotació sexual (el 27,6 %). Durant aquest any passat hi han estat acollides un total de 28 dones.