22 maig 2024 Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia

Més d’un centenar d’empreses industrials es beneficiaran dels xecs de consultoria de l’IDI, un 28 % més que l’any anterior NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Més d’un centenar d’empreses industrials es beneficiaran dels xecs de consultoria de l’IDI, un 28 % més que l’any anterior

Les línies més sol·licitades són l’elaboració de plans de digitalització i de mesurament de la petjada de carboni corporativa

Un total de 105 empreses industrials, un 28 % més que l’any anterior, es beneficiaran enguany dels xecs de consultoria de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), ens dependent de la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia. Aquest ajut permet al sector industrial elaborar plans de digitalització, sostenibilitat i internacionalització amb la contractació d’una consultoria que subvenciona l’IDI.

Una de les novetats de la convocatòria d’enguany ha estat l’ampliació dels xecs amb dues noves línies destinades a optimitzar la gestió empresarial i a analitzar la petjada de carboni dels productes de les empreses industrials. Aquestes línies s’han sumat a les que ja preveien els xecs per millorar la transformació digital de les empreses, mesurar la petjada de carboni corporativa i elaborar plans d’internacionalització.

Les línies que més sol·licituds han rebut han estat la de digitalització (42 %) i el mesurament de la petjada de carboni corporativa (41 %). Pel que fa als sectors, l’agroalimentari és el majoritari amb un 17 % de les sol·licituds, seguit dels serveis auxiliars a la indústria (16 %) i nàutic (15 %).

Els xecs, que han comptat amb un pressupost de 330.000 euros, permeten a les empreses industrials planificar i marcar un full de ruta abans de fer la passa a la digitalització, la sostenibilitat, la promoció exterior i la millora de la gestió empresarial. Així, els ajuts preveuen les línies següents:

«Idigital», per a l’elaboració de plans de transformació digital: les empreses rebran entre 60 i 45 hores de consultoria per elaborar un pla de digitalització o per fer-ne el seguiment.

«Iexporta»: els beneficiaris rebran 45 hores de consultoria especialitzada en matèria d’internacionalització i acompanyament en la definició i posada en marxa del pla de promoció exterior.

«Isostenibilitat»:

  • Petjada corporativa: les empreses rebran 16 hores de consultoria per identificar i calcular les emissions amb efecte d’hivernacle i emetre informes de la petjada de carboni.
  • Petjada de producte: rebran 45 hores de consultoria per elaborar la petjada de carboni de màxim tres productes que inclou l’adquisició de la matèria primera, el disseny i la producció.

«Igestió»: els beneficiaris rebran  60 hores de consultoria especialitzada per optimitzar la gestió empresarial mitjançant l’elaboració d’un pla de millora per resoldre possibles ineficiències, sobreproduccions, estat del magatzem, etc.

Amb les xifres de l’actual convocatòria, un total de 470 empreses s'han acollit als xecs de consultoria durant els últims sis anys.