23 maig 2024 Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia

El Govern presenta l’avantprojecte de la Llei de polígons a les principals associacions empresarials i administracions públiques NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El Govern presenta l’avantprojecte de la Llei de polígons a les principals associacions empresarials i administracions públiques

El nou marc permetrà evolucionar cap a nous models de gestió i col·laboració publicoprivada

A les Balears hi ha 53 polígons amb un total de 6.163 empreses, que donen treball a 53.830 persones

 

El conseller d’Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, i la directora general d’Indústria i Polígons Industrials, Íngrid de la Fuente, han presentat el avantprojecte de la nova Llei d’àrees de Promoció Industrial a les principals associacions del sector, patronals i administracions públiques.

Durant la trobada s’han explicat les passes donades, les línies principals que contempla la normativa i els seus principals objectius i s’ha destacat la importància de la gestió de polígons mitjançant un sistema de col·laboració publicoprivada i l’associacionisme.

En aquest sentit, Alejandro Sáenz de San Pedro ha destacat la importància dels polígons de les Balears i ha explicat: «El nou marc legal permetrà evolucionar cap a nous models de gestió que implicarà la col·laboració publicoprivada. L’objectiu és aconseguir la modernització i correcta gestió de les àrees de promoció industrial de les Illes Balears per millorar la qualitat i incrementar la seva competitivitat territorial i la de les empreses que desenvolupen la seva activitat en aquestes àrees».

I ha afegit: «Tot això impulsarà i afavorirà l’ocupació i el desenvolupament industrial i empresarial, a més de incentivar la competitivitat de les empreses. Un dels eixos de la nostra política de polígons industrials és fomentar l’assentament i l’expansió de noves empreses on es concentren activitats industrials, comercials o de serveis mitjançant la promoció i la modernització d’aquestes àrees».

Per la seva part, la directora general, Ingrid de la Fuente, ha destacat: «Aquesta Llei marcarà les línies del joc. A les Balears tenim 53 polígons amb un total de 6.163 empreses, que donen treball a 53.830 persones, i ara és el moment de consensuar amb tots els agents implicats les regulacions perquè la nova Llei d’àrees de promoció industrial sigui una realitat el més aviat possible».

La trobada ha contat amb la participació de representants de patronals, les cambres de comerç i indústria, associacions sectorials, col·legis professionals i administracions públiques. També ha participat Roger Pumares, gerent de serveis de promoció econòmica de la Diputació de Barcelona, que ha explicat i analitzat el model de polígon industrial impulsat en la seva comunitat autònoma i l’èxit que ha suposat la col·laboració publicoprivada.