29 maig 2024 Conselleria de Salut

L’Hospital Universitari Son Llàtzer modernitza el sistema informàtic NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

L’Hospital Universitari Son Llàtzer modernitza el sistema informàtic

S’activarà un pla de contingència des de les 20.00 h d’aquest divendres i durant els propers dies

L’Hospital Universitari Son Llàtzer activarà aquest divendres, dia 31 de maig, a les 20.00 h, el pla de contingència per canviar el sistema informàtic, de cara a implantar el programa SISN2+, que suposarà millores importants en l’assistència dels pacients .

Es tracta d’un projecte que ha impulsat el Servei de Salut per a tots els hospitals de la xarxa pública de les Illes Balears, que permetrà disposar d’una eina més moderna i que es mantindrà actualitzada de manera constant. Aquesta farà possible incorporar noves funcions i tecnologies de manera continuada i àgil. Un dels beneficis més rellevants del canvi al SISN2+ és disposar d’un sistema d’història clínica compartida amb la resta d’hospitals de les Illes Balears. Això permetrà millorar l’intercanvi d’informació entre aquests, fent-lo més àgil, eficient i segur.

El procés de migració del sistema tindrà lloc de divendres a les 20.00 hores fins dissabte a les 19.00 hores. Durant aquest temps i tot el cap de setmana, a l’Hospital Son Llàtzer s’hi treballarà pràcticament en paper. Tot i que es reforçaran durant el període d’implantació els equips sanitaris per tal que l’impacte assistencial sigui el menor possible, aquest fet tindrà un impacte significatiu al Servei d’Urgències i l’atenció dels casos lleus pot patir demores significatives.

Amb l’objectiu de disminuir tant com sigui possible l’afluència de pacients a Urgències, l’Hospital Universitari Son Llàtzer recomana a les persones amb malalties o afeccions lleus que durant el cap de setmana vinent hagin d’acudir a urgències que acudeixin als serveis d’urgències dels centres de salut del Sector Sanitari de Migjorn .

El canvi de sistema representa un procés tècnic complex que es farà per fases i requereix un període d’adaptació per a els professionals. Per això, és previsible que durant les properes setmanes es faci feina amb una mica més de lentitud i hi pugui haver demores en els temps d’espera per fer proves diagnòstiques i les consultes amb els especialistes, així com incidències tècniques puntuals durant les visites.

La direcció de l’Hospital Universitari Son Llàtzer agraeix la comprensió, la paciència i la col·laboració dels usuaris per les molèsties que el canvi de sistema informàtic pugui suposar, alhora que agraeix l’esforç de tots els treballadors pel procés d’aprenentatge i d’adaptació a un programa que suposarà una gran millora per als usuaris.

Son Llàtzer afronta el canvi de sistema aquest proper cap de setmana, en la cinquena fase d’implantació del SISN2+ a les Illes Balears. Anteriorment, durant el 2022, el van dur a terme l’Hospital de Manacor i els hospitals de cures intermèdies de Mallorca (Hospital Psiquiàtric, Hospital General i Hospital Joan March ), posteriorment s’hi van sumar l’Hospital Mateu Orfila i l’Hospital Comarcal d’Inca i l’any 2023 l’Hospital Can Misses i l’Hospital de Formentera.