26 febrer 2024 Conselleria d'Educació i Universitats

La Conselleria d'Educació i Universitats treballa perquè el grau de Farmàcia sigui una realitat el pròxim curs acadèmic NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La Conselleria d'Educació i Universitats treballa perquè el grau de Farmàcia sigui una realitat el pròxim curs acadèmic

Es tractarà d’una titulació de 300 crèdits dividits en cinc cursos de 60 crèdits

A més del grau de Farmàcia, per al pròxim curs també hi haurà la implantació del grau de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport

El grau de Farmàcia serà una realitat el pròxim any acadèmic, així ho ha anunciat la Conselleria d'Educació i Universitats juntament amb la Universitat de les Illes Balears (UIB).

El nou títol de grau de Farmàcia ja ha obtingut l’informe de verificació favorable per part de l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA). Aquest pas és fonamental en el procés d'implantació del grau de Farmàcia a la UIB, que està previst que comenci a impartir-se a partir del pròxim curs acadèmic 2024-25.

El grau de Farmàcia serà ofert de manera presencial al campus de Palma, amb 35 places disponibles per al nou ingrés. Es tracta d'una titulació de 300 crèdits del Sistema Europeu de Transferència de Crèdits (ECTS) dividits en cinc cursos de 60 crèdits ECTS cadascun.

Aquesta iniciativa no només amplia les opcions educatives, sinó que també respon a una demanda creixent de professionals qualificats en àmbits d'alta ocupabilitat. Els graduats en farmàcia de la UIB estaran preparats per exercir en diverses àrees, com ara oficines de farmàcia, farmàcia hospitalària, indústria farmacèutica, laboratoris d'anàlisi, gestió sanitària, així com en tasques d'educació i recerca.

Tant la Conselleria d'Educació i Universitats com la UIB estan ara a l'espera de l'aprovació final per part del Consell d'Universitats i de la inscripció al Registre d'Universitats, Centres i Títols (RUCT) del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, així com del vistiplau per part del Consell de Govern de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

La implantació del grau de Farmàcia, juntament amb la implantació del grau de Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport, seran les novetats principals en l'oferta d'estudis de grau de la UIB per al pròxim curs. Aquests graus eren fins ara dues de les titulacions no oferides per la UIB més demandades pels joves de les Illes Balears, que havien de desplaçar-se a altres regions per poder cursar-les.

La Conselleria d’Educació i Universitats segueix treballant per ampliar l’oferta d’estudis universitaris amb alta demanda de professionals qualificats per tal de donar resposta a les necessitats del teixit socioeconòmic de les Illes Balears i contribuir a la diversificació de la base econòmica de les Illes Balears.