21 febrer 2024 Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació

El vicepresident Antoni Costa visita l'Escola Universitària Adema per conèixer els projectes de recerca que duen a terme NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El vicepresident Antoni Costa visita l'Escola Universitària Adema per conèixer els projectes de recerca que duen a terme

Les noves dependències del centre universitari acullen diverses investigacions amb l'objectiu de detectar de forma precoç malalties i patologies mitjançant l'ús d'Intel·ligència Artificial aplicada a radiografies

"L'R+D+I ha de ser, sens dubte, un dels motors de la diversificació econòmica de les Balears", ha assegurat Costa

El vicepresident i conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, Antoni Costa, ha visitat avui la seu de l'Escola Universitària Adema per conèixer de primera mà els projectes de recerca que s'estan duent a terme a les instal·lacions del nou Laboratori de Recerca i Creació 3D i Intel·ligència Artificial en Salut (IA) i Belles arts.

Durant el seu recorregut per les instal·lacions, Costa ha estat acompanyat pel secretari autonòmic d'Innovació i Societat Digital, Antoni Carmona, i el president d'Adema, Diego González.

Les noves dependències del centre universitari acullen diverses investigacions amb l'objectiu de detectar de forma precoç malalties i patologies mitjançant l'ús d'Intel·ligència Artificial aplicada a radiografies. A més, els investigadors del centre estan impulsant projectes per produir software de realitat virtual 3D que permetin simular intervencions quirúrgiques.

Costa també ha visitat l'Espai FAB LAB ADEMA, un laboratori de recerca i innovació equipat amb màquines de fabricació digital com a impressores 3D, talladores làser o escàners 3D que permeten dissenyar i fabricar una gran varietat d'objectes i dispositius en el camp de l'Art i la Salut.

Antoni Costa ha assegurat que “l'R+D+I ha de ser, sens dubte, un dels motors de la diversificació econòmica de les Balears” i ha subratllat l'aposta del Govern de les Illes Balears per la recerca i la innovació: “Són una prioritat, tal com ho demostren els pressupostos ja vigents, que contemplen un increment del 60% en Innovació”. Així mateix, Costa ha recordat que l'Executiu balear ja està treballant per posar les bases “d'un Pla de Ciència, Tecnologia i Innovació a 20 anys vista” i que es vol “consensuar amb tots els grups polítics i amb la societat civil”.

Per la seva banda, Diego González ha destacat el treball d'Adema en simulació 3D hàptica i hologràfica i ha recordat el “gran potencial” de la Intel·ligència Artificial i la medicina de precisió “per avançar en la recerca a les àrees d'afeccions bucals, dentals i craniofacials, impulsant la prevenció i el tractament més primerenc d'aquestes patologies”.