23 d’abril 2024 Conselleria d'Habitatge, Territori i Mobilitat

El Govern amplia les ajudes per a transformar les flotes de transport de viatgers i mercaderies amb un milió més, fins als 8,3 milions NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El Govern amplia les ajudes per a transformar les flotes de transport de viatgers i mercaderies amb un milió més, fins als 8,3 milions

La consellera Vidal anuncia a l'assemblea de la FEBT l’ampliació de la partida i destaca l’agilització en la tramitació i concessió d’aquestes subvencions

El Govern de les Illes Balears, a través de la Direcció General de Mobilitat, tramita l’ampliació de la partida de les ajudes per a la transformació i modernització de les flotes de transport de viatgers i mercaderies per carretera, amb la incorporació d’un milió d’euros més, fins a arribar a una dotació de 8,3 milions d’euros, així com una redistribució dels imports assignats a cada activitat per tal de reforçar les línies amb major demanda.

La consellera d’Habitatge, Territori i Mobilitat, Marta Vidal, acompanyada de la directora general de Mobilitat, Lorena del Valle, ha anunciat l’ampliació de les ajudes, amb un milió més (dels 7,3 milions actuals fins als 8,3), a la clausura de l’assemblea de la Federació Empresarial Balear de Transports (FEBT), a la qual ha detallat l’agilització que s’ha dut a terme els darrers mesos en la tramitació i concessió d’aquestes subvencions.

D’aquesta convocatòria, iniciada el mes de març de 2022 i finançada amb els fons europeus Next Generation, s’han concedit fins ara 5,1 milions, dels quals 2,8 milions, més de la meitat, han estat concedides en aquests mesos de legislatura. Les properes setmanes es finalitzarà la tramitació d’una ampliació d’un milió de la partida, per passar dels 7,3 als 8,3 milions.

Així mateix, juntament amb l’ampliació de la dotació, es tramita la redistribució dels imports de les diverses línies d'activitats que reben finançament amb aquesta convocatòria d’ajudes per destinar més recursos a les dues activitats de major èxit, les ajudes per a desballestament i per a adquisició de vehicles d'energies alternatives baixes en carboni.

La consellera Vidal ha traslladat que es confia en aprofitar i poder adjudicar tots els recursos destinats a aquesta convocatòria. Actualment, també hi ha gairebé  70 sol·licituds tramitades que representen un import d’1,7 milions més, de les quals es resoldrà i comunicarà la concessió de subvenció tan bon punt s'hagi completat la redistribució d’imports.

A més, s'han rebut altres sol·licituds que es troben en tramitació, per un import de més de 4,3 milions d’euros. El termini per sol·licitar aquestes ajudes finalitza aquest mes, el proper 30 d’abril, i després es disposa de dotze mesos per resoldre els expedients.

Durant la trobada amb la FEBT, la consellera Vidal, juntament amb la directora general, també ha recordat altres mesures i iniciatives del sector del transport, com l’adjudicació de les 75 autoritzacions temporals de VTC per al 2024, les quals podran començar a prestar els serveis el proper dia 1 de maig, o la defensa del sector per part del Govern davant AENA per no aplicar en la temporada alta de 2024 les noves tarifes al transport discrecional per estacionar als aeroports de les illes, la implantació de les quals estava prevista inicialment per a aquest estiu i que no s’aplicaran aquest any.