27 febrer 2024 Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural organitza tasts de vins i activitats relacionades amb la importància de la posidònia oceànica amb motiu del Dia de les Illes Balears NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural organitza tasts de vins i activitats relacionades amb la importància de la posidònia oceànica amb motiu del Dia de les Illes Balears

Amb aquestes activitats es vol potenciar el producte local i educar en la protecció dels nostres ecosistemes marins

Amb motiu del Dia de les Illes Balears, la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural ha organitzat una sèrie d’activitats per totes les illes. La Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local organitzarà una sèrie de tasts per diversos municipis de les Balears amb el vi com a protagonista i la Direcció General de Medi Natural i Gestió Forestal coordinarà una paradeta especial dedicada a la posidònia oceànica ubicada al Parc de la Mar de Palma.

El director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés, ha explicat que «el que pretenem amb aquesta activitat és que la gent tasti i conegui el vi que es fa a les illes veïnes». És a dir, en les degustacions de Mallorca s’hi tastaran vins de Menorca, Eivissa i Formentera; a Eivissa s’hi tastaran vins de Mallorca, Menorca i Formentera, i així successivament a la resta de les illes. Els tasts seran dirigits per prestigiosos sommeliers com Josep Johué, Pep Lluís Llabrés, Tòfol Reus, Marga Amat o José Escalona.

En concret, a Mallorca hi ha previstes quatre degustacions. Dijous dia 29 de febrer, a les 18 hores, el tast tindrà lloc a Deià, a la sala Antoni Vives del Centre Cultural Sa Tanca. Divendres dia 1 de març, hi haurà dos tasts: un a sa Pobla, a les 12 hores, al Museu Can Planes, i un altre al Centre Cultural Espai 36, a Sant Llorenç des Cardassar. Dissabte dia 2 de març, hi haurà una degustació a Sineu, al claustre de Sant Francesc, a les 12 hores.

Quant a Menorca, el tast tindrà lloc dissabte dia 2 de març, a les 12.30 hores, al Centre d’Art i Cultura Ca n’Àngel, des Mercadal. El mateix dia, a les 12 hores, està prevista la degustació a Eivissa, al claustre de l’Ajuntament d’Eivissa. A Formentera, el tast de vi serà diumenge dia 3 de març, a les 12 hores, al Centre Artesà Antoni Tur «Gabrielet», de Sant Francesc.

Tots els tasts tenen places limitades (màxim 30 persones). Per a inscriure's s'ha de fer la sol·licitud prèvia a través del següent enllaç: forms.gle/mMpSqWqh77YA1XLs5.

Paradeta dedicada a la posidònia

La Direcció General de Medi Natural i Gestió Forestal també serà present en aquesta celebració gràcies a la instal·lació d’una paradeta especial, ubicada al parc de la Mar de Palma, de dijous dia 29 de febrer a diumenge dia 3 de març, que estarà dedicada a la posidònia oceànica i als significatius avenços aconseguits per conservar-la. Aquesta iniciativa posa un èmfasi especial en l’educació ambiental, un pilar fonamental per sensibilitzar i comprometre la comunitat envers la protecció dels nostres ecosistemes marins.

La paradeta comptarà amb la col·laboració dels educadors d’espais naturals de l’Institut Balear de la Natura (Ibanat) i el suport de l’Aula de la Mar, reconegut centre d’educació sobre el mar i, en particular, sobre la posidònia oceànica, situat a la Petrolera, al Portitxol. La paradeta suposarà un punt de trobada per a tots aquells interessats a aprendre més sobre la importància de la posidònia, un element clau en la salut dels nostres mars i hàbitat vital per a moltes espècies marines.

L’aposta per l’educació ambiental a través de l’Aula de la Mar i la participació activa dels educadors d’espais naturals de l’Ibanat subratllen el compromís de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural amb la divulgació i la sensibilització sobre la importància de la conservació marina.