24 maig 2024 Conselleria de Presidència i Administracions Públiques

Comencen les proves per a cobrir 95 places de Policia Local a quinze ajuntaments de les illes NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Comencen les proves per a cobrir 95 places de Policia Local a quinze ajuntaments de les illes

Entre ahir i avui s’han celebrat les avaluacions físiques als aspirants admesos a Mallorca, Menorca i Eivissa

El Govern de les Illes Balears, a través de l’Escola Balear d’Administració Pública (EBAP), ha iniciat les proves selectives del procés unificat per a cobrir 95 places de Policia Local a quinze ajuntaments de les illes en compliment del seu compromís de seguir atenent les necessitats dels ajuntaments en matèria d’efectius i amb la voluntat de posar més agents al carrer al servei de la ciutadania. Entre ahir dijous i avui divendres s'han desenvolupat les proves físiques a Mallorca, Menorca i Eivissa. La directora de l’EBAP, Violeta Rodríguez, ha assistit al desenvolupament de les proves celebrades avui a Inca.

En la present convocatòria s’ofereixen un total de 95 places de 15 municipis de les quals hi ha 80 places d’oferta pública d’ocupació per reposició d’efectius a Mallorca, 14 a Menorca i una a Eivissa. El número de places per municipi és el següent: Palma (55), Maó (8), Llucmajor (6), Muro (5), Ciutadella (4), Artà i Lloseta (3), Pollença, Sencelles i Sant Antoni de Portmany (2), Llubí, Sa Pobla, Sóller, Son Servera i Ferreries (1). Aquestes places corresponen a l’escala d’Administració Especial, subescala Serveis Especials, grup C, subgrup C1.

En total, hi ha 561 aspirants admesos a les proves dels quals 493 són a Mallorca, 41 a Menorca i 27 a Eivissa. Del total d’aspirants, el número de dones és de 137 a Mallorca, 4 a Menorca i 2 a Eivissa. Cal tenir en compte que, en comparació amb la convocatòria del procés unificat IV, enguany el número d’aspirants s’ha incrementat en un 60%.

Les proves físiques

En el dia d’ahir i avui divendres s’han realitzat les proves físiques al Poliesportiu Municipal Mateu Cañellas i a les piscines municipals d’Inca Catalina Corró, a Mallorca. A Menorca i Eivissa es varen celebrar ahir dijous al Poliesportiu Municipal de Maó, a Menorca, i al Patronat d’Esports d’Eivissa (Can Misses), respectivament. Les proves han consistit en un circuit d’agilitat, força flexora de les extremitats superiors, prova de resistència (1.000 metres) i una prova de natació de 50 metres.

Amb posterioritat, i sempre dins la present fase d’oposició, la prova de coneixement tipus test tindrà lloc dia 29 de juny i la prova d’aptitud psicològica i personal serà dia 27 de juliol. Una vegada superades aquestes proves i adjudicada una plaça a un dels municipis participants segons la nota obtinguda, els ajuntaments nomenaran als aspirants com a funcionaris en pràctiques, fase en la que realitzaran el curs de capacitació de l’EBAP, de 800 hores teòriques i pràctiques, i el període de 6 mesos de pràctiques en el municipi de destinació.

Cal tenir present que en cas d’aprovar la fase d’oposició i no obtenir plaça com a funcionari de carrera es podrà accedir a places com a policia interí.