27 maig 2024 Conselleria de Turisme, Cultura i Esports

La FOSIB presenta el “Festival Bellver 2024” i un nou cicle de cocerts de #sonampertu NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La FOSIB presenta el “Festival Bellver 2024” i un nou cicle de cocerts de #sonampertu

El Castell de Bellver acolirà, entre el 14 de juny i el 7 d’agost, set concerts amb artistes de rellevància internacional com Valentina Nafornita, Pablo Ferrández, Leticia Moreno o Jonathan Cohen entre d’altres.

La FOSIB també ha presentat un nou cicle d’11 concerts de cambra de #Sonampertu a totes les illes, del 6 al 23 de juny 2024.

El conseller de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzà; el secretari autonòmic de Cultura i Esports, Pedro Vidal; la gerenta de l’Orquestra Simfònica Illes Balears Cristina Martínez i el director titular de l’OSIB, Pablo Mielgo, han presentat avui en roda de premsa el tradicional cicle Festival Bellver 2024. Aquesta nova edició es compon per set concerts al Castell de Bellver, a les 21.30 h, entre el 14 de juny i el 7 d’agost de 2024, amb una programació on la lírica serà protagonista.

«La Simfònica és un dels màxims referents i un pilar fonamental en la unió del turisme i cultura amb una oferta de qualitat internacional», ha expressat el conseller qui ha agraït expressament a l’Ajuntament de Palma per la cessió del Castell de Bellver, en aquest cas, Rafael Brunet, director general de Música i Arts Escèniques.

En aquesta edició, la Simfònica oferirà tres Gales Líriques que s’interpretaran àries de Mozart, Bellini, Puccini entre d’altres. El 14 de juny amb alguns dels principals cantants del Festival de Salzburg; 17 de juliol amb la soprano Valentina Nafornita i el 7 d’agost amb els principals cantants de l’Òpera d’Hamburg.

A més d’aquestes tres cites, s’ha de destacar el 27 de juny que s’interpretarà el concert per a violoncel d’Elgar amb el solista Pablo Ferrández i la Simfonia núm. 6 “Pastoral” de Beethoven. El 4 de juliol la Simfònica interpretarà Suite de les Nacions antigues i modernes de Teleman, Música aquàtica, suite núm. 1 de Haendel; Les indies galantes, suite de Rameau i la Simfonia núm. 40 de Mozart amb la direcció de Jonathan Cohen. El 25 de juliol l’OSIB interpretarà El baró gitano, obertura d’Strauss II; Tzigane de Ravel; Fantasia sobre Carmen de Sarasate i la Simfonia núm. 4 “Italiana” de Mendelssohn. Per aquest concert comptarà amb la violinista solista Leticia Moreno i la direcció de Joji Hattori.

És important fer una menció especial al concert de cloenda de la Petita Simfònica l’11 de juliol, per segon any consecutiu, en un marc incomparable com és el Castell de Bellver. Un projecte amb l’objectiu de fomentar la música simfònica i acostar-la al món infantil, escurçant distàncies entre si. S’interpretarà Habanera, baile andaluz, d’Arbós; Concert per a oboè K.314 de Mozart amb el jove oboista Martín Lopesino i Spartacus (selecció) de Khatxaturian, amb la direcció de Martín Baeza.

 

El Festival Bellver de 2024 ofereix una varietat d'altíssima qualitat artística per a tots els públics. Noms de primer nivell, col·laboracions amb institucions internacionals com el Festival de Salzburg o l'òpera d'Hamburg. Com ha expressat el director titular de l’OSIB, “un estiu carregat de música on la Simfònica se situa una vegada més com el principal referent cultural de les Illes, no solament per al públic presencial en l'icònic Castell de Bellver, sinó com a imatge internacional de les Balears en el món”.

Com ha explicat la gerenta de la Simfònica, les entrades ja estan a la venda amb un preu de 30 euros al pati i 25 euros als arcs i es poden comprar a través de la pàgina web de l’OSIB (www.simfonicadebalears.com).

A més d’aquests set concerts, la Simfònica participarà en tres concerts extraordinaris de producció externa: el tradicional concert benèfic a les Bodegues de Macià Batle el 20 de juliol, a les 21.30 h, amb un programa dedicat a John Williams; dos concerts en el Festival de Cap Rocat (2 i 4 d’agost, a les 21.30 h) amb solistes com Jonas Kaufmann, Sondra Radvanovsky, Pretty Yende, Marco Armiliato i Lisette Oropesa.

#Sonampertu

A més, aquest estiu, l’Orquestra Simfònica Illes Balears reprèn el projecte #Sonampertu amb un total d’11 concerts de cambra repartits entre Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera entre el 6 i el 23 de juny. El públic gaudirà de programes variats que van des dels més clàssics fins als contemporanis i adaptacions de música pop. #Sonampertu és un projecte polièdric que connecta entre si activitats en el medi escènic, educatiu i social i que compta amb el suport de la Fundació La Caixa, també present a la roda de premsa amb Maria Cruz Rivera directora territorial de les Illes Balears de la Caixa.

D’aquests onze concerts es repartiran de la següent manera: 4 concerts a Mallorca (Centre Penitenciari, Teatre de Petra, Colònia de Sant Pere i Auditori de Porreres); 2 concerts a Eivissa (Sala de plens de l’Ajuntament de Sant Joan de Labritja i el Centre de Cultura Can Jeroni a Sant Josep de sa Talaia); 4 concerts a Menorca (Auditori de Ferreries, Convent de Sant Diego, Orfeó Maonès i Pla de Sa Creu) i 1 a Formentera en el Pati de Sa Senieta. D’aquesta manera la Simfònica estarà present a totes les illes.

Cal destacar que pel 21 de juny, dia europeu de la música, diversos grups de cambra de l’OSIB interpretaran cinc concerts de forma simultània a totes les illes.

Dins d’aquest cicle s’ha de fer una menció especial al concert de dia 19 de juny, al Centre Penitenciari de Palma, només per als interns (sense públic). Un tipus d’iniciatives que s’emmarquen dins dels concerts socials de l’OSIB.