23 d’abril 2024 Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural

Joan Simonet visita el Salón Gourmet, a Madrid, i convida a conèixer el producte agroalimentari de les Illes Balears, «un producte de gran qualitat i únic en el món», que demà serà protagonista NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Joan Simonet visita el Salón Gourmet, a Madrid, i convida a conèixer el producte agroalimentari de les Illes Balears, «un producte de gran qualitat i únic en el món», que demà serà protagonista

Mostra de cuina en directe, tasts dirigits i degustacions formen part d'un ampli i variat programa d'activitats que es desenvoluparà sobre l'escenari del pavelló 3 d'aquesta fira de caràcter internacional

El conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet, ha visitat avui la 37a edició del Salón Gourmet, la fira internacional d'Alimentació i Begudes de Qualitat més important d'Europa i una de les fires gastronòmiques més grans d'Espanya i que demà, dia 24 d'abril, dedicarà el seu dia als productes agroalimentaris de les Illes Balears.

Simonet, que ha estat acompanyat pel director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés, ha pogut conèixer de primera mà, les novetats en l'àmbit alimentari nacional i internacional i ha pogut saludar a productors i distribuïdors de l'arxipèlag que disposen d'espai propi a la fira.

En aquest sentit, des de la Conselleria es fa feina de la mà del sector primari per donar suport a la promoció del producte local. Així, el conseller Simonet ha volgut recordar que «en aquesta legislatura tenim molt clar els nostres eixos principals i un prioritari és que volen reforçar la visibilitat i la promoció del producte agroalimentari de les Balears per tal de posar en relleu el treball que es fa en les explotacions agràries de les Illes; unes explotacions que produeixen uns productes amb unes característiques especials, únics en el món. Les nostres varietats autòctones, les races pròpies de les Illes es tradueixen en uns aliments que arriben al consumidor, no en grans quantitats, però sí amb una diferenciació de qualitat i de gust que no poden trobar en altres llocs». «Ho hem dit moltes vegades, el sector primari ha de ser un sector rendible, per això, és molt important ser present a fires com aquesta, amb visitants professionals nacionals i internacionals, perquè els nostres ramaders i agricultors puguin comercialitzar els seus productes amb un preu just».
 

En aquest sentit, Joan Simonet ha aprofitat per convidar a tothom a què demà dimecres, dia 24 d'abril, participen en les degustacions, mostres de cuina en directe, tasts dirigits i demostracions de productes.

Durant aquesta jornada d’avui al Salón Gourmet, el conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, ha pogut a més intercanviar opinions quant a la promoció del producte agroalimentari amb el seu homòleg canari, Narvay Quintero, amb el qual «hem valorat compartir experiències com a territori insulars que som. Tenim moltes coses en comú», ha destacat Simonet.

Cal recordar que entre els productes agroalimentaris que protagonitzaran les degustacions i tasts hi ha la tomàtiga de ramellet, amb Agromallorca; el porc negre mallorquí, gràcies a Can Company; l’IGP Ametlla de Mallorca, amb una recepta del llibre Unes illes d’arrossos, editat per la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural; la garrova de Mallorca; la sal de Flor de Sal des Trenc; la DOP Oli de Mallorca i la DOP Oliva de Mallorca; vins de la DO Binissalem, i la DOP Formatge Mahón-Menorca.