23 maig 2024 Presidenta

Govern i Grupo Iberostar impulsen els graus superiors d‘FP de Direcció de Cuina i Gestió d’Allotjaments Turístics en règim Dual Intensiu NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Govern i Grupo Iberostar impulsen els graus superiors d‘FP de Direcció de Cuina i Gestió d’Allotjaments Turístics en règim Dual Intensiu

Amb la col·laboració pública-privada es vol donar rellevància a la formació professional en el sector hoteler

Durant el proper curs escolar es preveu la inserció a la cadena hotelera de 40 alumnes que estudiaran a l’IES Calvià

 

El Govern de les Illes Balears i la cadena hotelera Grupo Iberostar han iniciat una col·laboració pública-privada per impulsar els graus superiors Formació Professional en el sector hoteler de Direcció de Cuina i de Gestió d’Allotjaments Turístics per al curs 2024/2025 en règim Dual Intensiu.

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Margalida Prohens, acompanyada de la vicepresidenta i CEO del Grupo Iberostar, Sabina Fluxà, i de la directora general de Formació Professional i Ordenació Educativa, Maria Isabel Salas, ha presentat avui la col·laboració —que és pionera a la nostra comunitat autònoma— per implantar per primera vegada la modalitat Dual Intensiva en els cicles de grau superior d’Hoteleria.

La presidenta ha posat en valor la iniciativa i ha destacat que és una oportunitat per modernitzar i atreure talent al sector turístic mitjançant un model d’aprenentatge que es realitza alternant la formació al centre amb l’activitat productiva remunerada als hotels. “Aquesta col.laboració és l’exemple més clar de l’aposta que fa aquest Govern per la formació professional, per facilitar el camí cap al mercat laboral i per garantir oportunitats als joves amb una formació especialitzada amb la que donam resposta a les necessitats del nostre principal motor econòmic”, ha assegurat.

L’acte ha tengut lloc a l’Hotel Iberostar Selection Llaüt de Palma i també hi ha assistit el Chief People Officer de Grupo Iberostar, Luis Zamora; la directora de Formació Professional de Grupo Iberostar, Sandra Serrano; la presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), Maria Frontera; el vicepresident segon de la Cambra de Comerç de Mallorca, Josep Lluís Aguiló; i la responsable de l’Àrea de Formació de la Cambra de Comerç, Cristina Julià; a més de diferents membres del departament de Formació Professional i Qualificacions Professionals de la Conselleria d’Educació i Universitats i alumnes i responsables de l’IES Calvià.

La posada en marxa d’aquest programa cerca contribuir en la formació de futurs treballadors de les Illes Balears i ajudar-los en la integració amb èxit al mercat laboral. Així, durant el proper curs escolar es preveu la inserció a la cadena hotelera Iberostar de 40 alumnes que cursaran els estudis a l’IES Calvià, on els estudiants combinaran l’ensenyament al centre educatiu amb l’activitat productiva i retribuïda en el marc d’un contracte d’aprenentatge en alternança.

Els alumnes rebran la formació en aquesta modalitat durant els pròxims dos cursos i l’alternaran entre el centre educatiu i les instal·lacions de diferents hotels que Iberostar té a l’illa de Mallorca.

Per al seguiment del pla de formació es crearà el primer equip de tutors d’empresa, que serà l’encarregat d’acollir i tutelar els alumnes i assegurar l’execució del programa formatiu consensuat amb el centre educatiu i avaluant, juntament amb els formadors del centre, l’adquisició dels resultats d’aprenentatge prevists.

En finalitzar els estudis, la cadena Iberostar proposarà als alumnes un pla de carrera personalitzat per seguir formant-se i, a més, en finalitzar el primer curs, la Conselleria d’Educació i Universitats oferirà una estada formativa a Irlanda o a Alemanya per reforçar els idiomes.

Amb aquesta iniciativa, que s’ha impulsat des de la Direcció de Formació Professional i Ordenació Educativa de la Conselleria d’Educació i Universitats, es vol proveir a les empreses de persones qualificades i amb coneixements tècnics suficients que permetin a les Illes Balears diferenciar-se de la resta dels seus competidors més directes amb l’oferta d’un producte de més qualitat. A més, aquest model de col·laboració es vol extrapolar a altres cadenes hoteleres, “que se sumin a la proposta per reforçar la indústria turística de les Illes Balears, apostant per la col·laboració pública-privada, ha conclòs la presidenta.