25 maig 2024 Conselleria de la Mar i del Cicle de l'Aigua

Abaqua licita les obres per a l'ampliació i millora de la depuradora d'aigües residuals de Felanitx NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Abaqua licita les obres per a l'ampliació i millora de la depuradora d'aigües residuals de Felanitx

Aquesta millora de la infraestructura és necessària per proporcionar un tractament adequat a les aigües residuals del municipi, assolint la qualitat requerida de l'efluent i la capacitat de tractar els excedents durant períodes de cabals punta per pluges

L'Agència Balear de l'Aigua i la Qualitat Ambiental (Abaqua) ha tret a licitació les obres d'ampliació i millora del tractament de l'estació depuradora d'aigües residuals de Felanitx per 5.412.252,04 euros. Aquestes obres permetran adaptar el sistema a les noves necessitats dels nuclis urbans connectats i prolongar la vida útil de les infraestructures.

La capacitat actual de les instal·lacions de sanejament i depuració gestionades per Abaqua ha esdevingut insuficient a causa de l'augment de la població del municipi. Per garantir el bon funcionament de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals de Felanitx, es duran a terme obres de millora del tractament, incloses en el projecte redactat.

Aquesta millora i ampliació de la infraestructura és necessària per proporcionar un tractament adequat a les aigües residuals del municipi de Felanitx, assolint la qualitat requerida de l'efluent i la capacitat de tractar els excedents durant períodes de cabals punta per pluges. A més, permetrà minimitzar el consum d'energia elèctrica mitjançant l'optimització dels processos i garantir un funcionament eficient del sistema.

El pressupost del contracte per a les obres d'ampliació i millora del tractament de l'EDAR de Felanitx és de 5.412.252,04 € IVA inclòs, parcialment finançat per Fons Europeus FEDER. Un cop contractades les obres, es preveu un termini de 14 mesos per a la seva execució.