18 d’abril 2024 Conselleria d'Habitatge, Territori i Mobilitat

La xarxa de bus TIB suma més servei amb l’inici de cinc línies a la costa de Llevant i al nord de Mallorca NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La xarxa de bus TIB suma més servei amb l’inici de cinc línies a la costa de Llevant i al nord de Mallorca

Es millora la connexió de la zona costanera dels municipis de Son Servera, Sant Llorenç, Manacor, Felanitx, Santanyí, Alcúdia i Pollença

Els propers dies la xarxa de bus interurbà TIB incorporarà l’entrada en servei de cinc noves línies, amb les quals es millora la connexió de la zona costanera dels municipis de Son Servera, Sant Llorenç, Manacor, Felanitx, Santanyí, Alcúdia i Pollença, i complementarà la millora de servei que ja es va implementar a finals de març amb l’avançament de l’inici del reforç per a la temporada d’estiu.

Aquestes cinc línies, a la costa de Llevant i el nord de Mallorca, reforcen el servei per a la temporada d’estiu que es va posar en marxa des del passat 22 de març, amb el qual s’han introduït millores per a l’increment de freqüències en 24 línies, l’inici d’altres 11 línies i l’entrada de la nova línia 131 a la Serra de Tramuntana(Santa Ponça – Banyalbufar – Granja d’Esporles).

De les cinc noves línies que començaran a operar en els propers dies, la primera en entrar en servei serà, a partir del divendres 26 d’abril, la línia 521, la qual connecta Cala Mondragó amb Cala d’Or, circulant per sa Barca Trencada i Portopetro.

A partir del dijous 2 de maig, Cala Bona, Cala Millor, sa Coma, s’Illot i Porto Cristo milloraran la connectivitat amb la posada en servei de la línia 425. A més, amb l’inici aquest mateix dia de la línia 428, es podrà viatjar entre Porto Cristo i Cala d’Or, amb la novetat enguany de la incorporació de nou servei a la urbanització turística de Cala Tropicana.

També el 2 de maig, es completa el servei a la zona d’Alcúdia amb l’inici de la línia 323, Alcúdia – Alcanada, amb parada a l’estació marítima, que estableix així la connexió entre la xarxa TIB i els serveis de vaixells a Menorca. A més, també començarà a operar la línia 334, entre Alcúdia i la platja de Formentor.

La prolongació del recorregut fins al far de Formentor, amb un augment molt significatiu de la freqüència, està previst per al període de tancament de la carretera, entre l’1 de juny i el 30 de setembre.

A més, el Consorci de Transports continua treballant per incorporar millores que beneficiïn tots els usuaris de la xarxa del transport públic interurbà.

Aquest reforç per als mesos de la temporada alta dona continuïtat a les millores introduïdes pel Govern en els horaris dels busos de la xarxa TIB durant el passat hivern, quan en total es va millorar el servei en 27 línies respecte de la temporada anterior d’hivern.

Durant aquest període, entre els mesos de novembre i març, el nombre de viatges en bus de la xarxa TIB s’ha incrementat en un 55,93 % respecte del mateix període de la temporada passada.

Per a més informació sobre horaris i recorreguts es pot consultar la web www.tib.org.