Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MEDI AMBIENT I TERRITORI

Núm. 778796
Ordre 37/2022, del conseller de Medi Ambient i Territori, de modificació de l’Ordre 7/2022, de 6 d’abril de 2022, per la qual s’estableixen les bases reguladores i s’aprova la convocatòria per a l’any 2022 de subvencions per a la millora de l’abastiment d’aigua i reducció de pèrdues a les xarxes en els municipis petits i mitjans de les Illes Balears, finançats per la Unió Europea-NextGeneration EU

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Preàmbul  

I

L'Ordre 7/2022, de 6 d'abril de 2022, del conseller de Medi Ambient i Territori estableix les bases reguladores i aprova la convocatòria per a l'any 2022 de subvencions per a la millora de l'abastiment d'aigua i reducció de pèrdues a les xarxes en els municipis petits i mitjans de les Illes Balears, finançats per la Unió Europea-NextGeneration EU (BOIB núm. 48 de 9 d'abril de 2022).

L'Ordre es va dictar d'acord amb els criteris objectius de repartiment i la distribució territorial dels crèdits, aprovats per la Conferència Sectorial de Medi Ambient de 9 de juliol de 2021 relatiu al «Pla per a la millora de l'abastiment i reducció de pèrdues en les xarxes de petits i mitjans municipis», del component 5 del Pla de Transformació, Recuperació i Resiliència amb l'objectiu que els municipis de menys de 20.000 habitants puguin fer inversions en els sistemes d'abastiment per a la millora de l'eficiència, la reducció de les pèrdues en xarxes de distribució i la reparació i millora de la captació, els dipòsits i instal·lacions de potabilització en petits i mitjans municipis. La quantia consignada a la Cominutat Autònoma de les Illes Balears és de 2.658.926 € pel Pla per a la «Millora de l'abastiment i reducció de pèrdues en xarxes de petits i mitjans municipis».

Posteriorment, la Conferència Sectorial de Medi Ambient, en la seva reunió de 20 de juny de 2022, acorda modificar i actualitzar l'Acord de la Conferència Sectorial de Medi Ambient de 9 de juliol de 2021 esmentat anteriorment. Concretament, Acorda el següent:

a) Ampliar en 6 mesos el termini establert a l'apartat 4.2 «Aprovació de les     bases i adjudicació» de l'annexe V de l'Acord de Conferència Sectorial aprovat     el 9 de juliol de 2021.

b) Ampliar del termini en 6 mesos per assolir una execució major del 50%     d'inversió establerta en la lletra e) de l'apartat 3 «Condicions específiques de     repartiment dels imports regionalitzats entre les línies d'inversió», i en l'apartat     4.6 «Termini d'execució dels projectes» de l'annexe V de l'Acord de la Conferencia     Sectorial aprovat el 9 de juliol de 2021.

II

D'acord amb el que s'ha exposat, l'Acord de la Conferència Sectorial de Medi Ambient de 20 de juny de 2022 abans esmentat, pel qual es modifica i actualitzen els terminis de l'Acord de la Conferència Sectorial de Medi Ambient de 9 de juliol de 2021, fa necessari modificar i actualitzar l'Ordre 7/2022.

Així mateix, atès la pròrroga atorgada en l'Acord de la Conferència Sectorial de 20 de juny de 2022, atès que no es durà a terme cap projecte dins el present exercici de 2022, correspon modificar també les anualitats previstes inicialment en la convocatòria per a l'any 2022 que figura a l'annex I de l'Ordre 7/2022.

Per tot això, el 25 de novembre de 2022, la cap de la Secció X de la Direcció General de Recursos Hídrics, informa sobre la necessitat de modificar l'Ordre 7/2022, i proposa les modificacions següents:

Modificar i actualitzar l'article 18.1 («Termini per resoldre, notificar i el sentit del silenci administratiu») i els apartats Quart («Terminis») i Cinquè («Import màxim de la convocatòria i crèdit pressupostari als quals s'imputa») de l'annex I de l'Ordre de l'Ordre 7/2022.

III

El procediment de modificació és el mateix que l'establert a la Llei 4/2021, de 17 de desembre, per a la seva aprovació, el qual es detalla a l'article 15.

Estableix, entre altres especialitats, que l'aprovació de les bases ha de seguir exclusivament els tràmits de: resolució d'inici, informe dels serveis jurídics i, si escau, fiscalització prèvia de la Intervenció General. Els informes s'han de trametre en el termini màxim de deu dies naturals.

La fiscalització prèvia de la Intervenció General, quan sigui procedent, s'ha de limitar als aspectes de la convocatòria susceptibles de fiscalització.

El Servei Jurídic de la Conselleria de Medi Ambient i Territori va emetre informe, de caràcter preceptiu, en data 1de desembre de 2022; i la Intervenció General de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears va emetre l'informe de fiscalització prèvia en data 16 de desembre 2022

IV

La modificació afecta al contingut de l'article 18.1 i els apartats Quart i Cinquè de l'annex I de l'Ordre  7/2022.  

Per tot això, d'acord amb el previst a l'article 12 del Decret Legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de Subvencions, en relació amb l'article 15.2 de la Llei 4/2021, de 17 de desembre, de mesures extraordinàries i urgents per executar les actuacions i els projectes que s'han de finançar amb Fons Europeus en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, i els articles 46.2 lletra b) i 47.3 de la Llei 1/2019, de 31 de gener, del Govern de les Illes Balears, dict la següent

ORDRE

Article primer

Modificació de l'article 18.1 de l'Ordre 7/2022, de 6 d'abril, del conseller de Medi Ambient per la qual s'estableixen les bases reguladores i s'aprova la convocatòria per a l'any 2022 de subvencions per a la millora de l'abastiment d'aigua i reducció de pèrdues a les xarxes en els municipis petits i mitjans de les Illes Balears, finançats per la Unió Europea-NextGeneration EU  

L'article 18.1 de l'Ordre 7/2022 queda modificat de la manera següent:

«1. El termini màxim per aprovar la resolució de concessió o adjudicació dels fons és l'establerta a cada una de les convocatòries, de conformitat amb el termini indicat a les corresponents conferències sectorials»

Article segon

Addicció i modificació de l'apartat Quart i Cinquè de l'annex I relatiu a la convocatòria per a l'any 2022 de subvencions per a la millora de l'abastiment d'aigua i reducció de pèrdues a les xarxes en els municipis petits i mitjans de les Illes Balears, finançats per la Unió Europea-Next Generation EU.

U. S'afegeix un punt 5 a l'apartat Quart de l'Annex I de l'Ordre 7/2022 amb la redacció següent:

«5. El termini màxim per resoldre i notificar a aquesta convocatòria de 2022 finalitza el 9 de gener de 2023, d'acord amb l'Acord de la Conferència Sectorial de 20 de juny de 2022».

Dos. Es modifica l'apartat Quatre punt 3 de l'Annex I de l'Ordre 7/2022, amb la redacció següent:

«3. El termini màxim per a l'execució del projectes finalitza l'1 de juny de 2025.  És obligatori que es trobin executats el 30 de juny de 2024 en més del cinquanta per cent (50%) de la inversió prevista».

Tres. Es modifica l'apartat Cinquè de l'Annex I de l'Ordre 7/2022, amb la redacció següent:

«L'import màxim que es destina a aquesta convocatòria és de 2.606.098,25€  (dos milions sis-cents sis mil noranta-vuit euros i vint-i-cinc cèntims) segons la distribució inicial següent i amb càrrec a les partides pressupostàries de l'any 2022 a 2025 que s'indiquen a continuació, tot això essent susceptible de ser modificat segons les peticions rebudes:

Disposició Final única

Entrada en vigor

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, (signat electrònicament: 22 de desembre de 2022)

El conseller de Medi Ambient i Territori Miquel Mir Gual