Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FONS DE GARANTIA AGRÀRIA I PESQUERA DE LES ILLES BALEARS (FOGAIBA)

Núm. 6499
Resolució del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) per la qual es convoquen, per al període 2015-2017, ajudes per a la investigació agrària desenvolupada pels centres de recerca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, juntament amb el sector agroalimentari de les Illes Balears, s’ha dedicat des de sempre a obtenir productes lligats a la terra seguint les tradicions i els costums propis. En particular a les Illes Balears, el desenvolupament competitiu del sector primari s’ha basat en l’elaboració de productes tradicionals i de qualitat que satisfacin tant les produccions com les demandes del consumidor. En aquest sentit, el cultiu de la vinya i l’olivera esdevenen dos sectors clau dins l’àmbit agroalimentari de les nostres illes. Ambdós cultius han comptat amb el suport de l’Administració i amb els esforços dels consells reguladors de les denominacions d’origen, atès que per mantenir-ne la competitivitat, es considera fonamental la recerca i la innovació, amb la finalitat de millorar, innovar, diferenciar i conèixer més i millor aquests productes. 

El Reglament (UE) núm. 702/2014 de la Comissió de 25 de juny de 2014, pel qual es declaren determinades categories d'ajuda en els sectors agrícola i forestal i en zones rurals compatibles amb el mercat interior en aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat, estableix les condicions que han de complir les ajudes, als efectes de considerar-les exemptes de l’obligació de notificació establerta a l’article 108, apartat 3, del Tractat. Concretament, a l’article 31 del Reglament esmentat s’estableixen les condicions que han de reunir determinades ajudes dirigides a la investigació i al desenvolupament en els sectors agrícola i forestal, per tal d’acollir-se a l’exempció. 

El 17 de març de 2005 es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 43 l’Ordre de la consellera d’Agricultura i Pesca, de 10 de març de 2005, per la qual s’estableixen les bases reguladores de les subvencions en els sectors agrari i pesquer. L’article 1.2 g) d’aquesta Ordre assenyala que ha de ser objecte d’ajuda la investigació agrària i pesquera. 

D’altra banda, l’article 2 a) del Decret 64/2005, de 10 de juny, de creació del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears estableix que el FOGAIBA té per objecte executar la política de la conselleria competent en matèria d’agricultura i pesca, referent a l’aplicació de les mesures de foment i millora dels sectors agrari i pesquer, incloses les derivades de la Política Agrícola Comuna i dels fons procedents de l’Instrument Financer d’Orientació de la Pesca (IFOP), de les mesures de desenvolupament rural i altres règims d’ajudes prevists per la normativa de la Unió Europea. 

Així mateix, l’article 1 de l’Ordre de la consellera d’Agricultura i Pesca, de 23 de desembre de 2005, per la qual es disposa l’assumpció de l’execució de la política de millora i foment del sector agrari i pesquer per part del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears, estableix que el FOGAIBA assumeix l’execució de la política de la Conselleria d’Agricultura i Pesca, referent a l’aplicació de les mesures de foment i de millora dels sectors agrari i pesquer, a partir de l’1 de gener de 2006. 

Mitjançant el Decret 6/2013, de 2 de maig, del president de les Illes Balears, s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears. Concretament, es fixa l’estructura orgànica bàsica de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, i es preveu en el seu annex l’adscripció a aquesta Conselleria de determinades empreses públiques, entre les quals hi figura el Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears. 

D’acord amb el que disposa l’article 15 del Text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, i l’article 3 de l’Ordre de la consellera d’Agricultura i Pesca, de 10 de març de 2005, per la qual s’estableixen les bases reguladores de les subvencions en els sectors agrari i pesquer, correspon aprovar la convocatòria d’aquestes ajudes mitjançant una resolució. 

Per tot això, en virtut del que estableix l’article 6.1 g) del Decret 64/2005, de 10 de juny, de creació del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears, i a proposta del director gerent del FOGAIBA, dict la següent: 

RESOLUCIÓ 

Primer

Objecte de les ajudes i àmbit d’aplicació

1. S’aprova la convocatòria d’ajudes a la investigació al sector agrari desenvolupada per centres de recerca i desenvolupament del sistema de ciència i tecnologia agrària i alimentària per al període 2015-2017, d’acord amb l’Ordre de la consellera d’Agricultura i Pesca, de 10 de març de 2005, per la qual s’estableixen les bases reguladores de les subvencions en els sectors agrari i pesquer (BOIB núm. 43, de 17 de març de 2005).  

2. Aquestes ajudes es concediran d’acord amb el Reglament (UE) núm. 702/2014 de la Comissió, de 25 de juny de 2014, pel qual es declaren determinades categories d'ajuda en els sectors agrícola i forestal i en zones rurals compatibles amb el mercat interior en aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat.  

3. L’àmbit territorial d’aplicació d’aquestes ajudes és la comunitat autònoma de les Illes Balears. 

Segon

Import màxim de la convocatòria i finançament

1. Per a aquesta convocatòria es destina un import màxim de cent seixanta-vuit mil quatre-cents euros (168.400,00 €), amb la possibilitat d’ampliar-ne els crèdits assignats, amb càrrec als pressuposts del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA). Aquest import es distribuirà en les anualitats següents: 

  • Any 2015: 49.116,00€
  • Any 2016: 84.200,00€
  • Any 2017: 35.084,00€ 

2. D’aquest import, el 50% es destina a cadascuna de les línies de recerca descrites al punt 1 de l’apartat quart d’aquesta convocatòria.  

Tercer

Beneficiaris

1. Poden ser beneficiaris d’aquestes ajudes els organismes d'investigació i difusió de coneixements, entesos com a tota entitat (per exemple: universitats o centres de recerca, organismes de transferència de tecnologia, intermediaris d'innovació o entitats col·laboratives reals o virtuals orientades a la investigació), independentment de la seva personalitat jurídica (de dret públic o privat) o la seva forma de finançament, el principal objectiu de la qual sigui fer recerca fonamental, investigació industrial o desenvolupament experimental o difondre’n àmpliament els resultats mitjançant l'ensenyament, la publicació o la transferència de tecnologia.  

2. Les entitats beneficiàries, a més i abans de la finalització del termini de presentació de sol·licituds, han de complir els requisits addicionals següents:

a) Les persones jurídiques privades han d’estar vàlidament constituïdes de conformitat amb la normativa vigent i inscrites en el registre corresponent; disposar de l’organització, l’estructura tècnica i la capacitat suficients i necessàries per a garantir el compliment de l’activitat objecte de subvenció. 

b) Tenir un grup de recerca consolidat en investigació agroalimentària. Aquest grup ha de comptar amb un investigador responsable, encarregat de la representació i coordinació del grup. A més, l’investigador principal del projecte ha de tenir el grau de doctor.   

c)  Si l'entitat du a terme activitats econòmiques, el finançament, els costos i els ingressos d'aquestes activitats s'han de comptabilitzar per separat.

d) En cas que l’organisme d’investigació tengui influència d’empreses, en qualitat d’accionistes o membres, aquests no poden gaudir d’accés preferent a les capacitats  d’investigació de l’entitat ni als resultats de la investigació que generi.    

Aquests requisits addicionals s’han d’acreditar per mitjà de la documentació que s’ha d’adjuntar a la sol·licitud de subvenció, assenyalada en el apartat sisè d’aquesta convocatòria. 

3. A més del requisit establert en el punt anterior, han de complir els requisits prevists a l’article 2 de l’Ordre de la consellera d’Agricultura i Pesca, de 10 de març de 2005, per la qual s’estableixen les bases reguladores de les subvencions en els sectors agrari i pesquer, amb anterioritat al termini per presentar sol·licituds, així com els establerts en el Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de subvencions. 

4. D’acord amb el que disposa l’article 10.1 e) del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, es considerarà que els beneficiaris estan al corrent de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social quan es comprovi el que disposa l’article 38 del Decret 75/2004, de 27 d’agost, de desplegament de determinats aspectes de la Llei de finances i de les lleis de pressuposts generals de la comunitat autònoma de les Illes Balears, com també els articles 18 i 19 del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions. La circumstància d’estar al corrent de les obligacions tributàries —estatals i autonòmiques— i amb la Seguretat Social s’ha d’acreditar abans que es dicti la proposta de resolució per la qual es concedeix l’ajuda. 

La comprovació del compliment del requisit esmentat la realitzarà el FOGAIBA i/o la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, ja que la presentació de la sol·licitud suposa l’autorització per a la seva comprovació, excepte manifestació expressa contrària. Quan el sol·licitant de l’ajuda no estigui obligat a presentar les declaracions o documents a què es refereixen les obligacions previstes en el paràgraf anterior, s’acreditarà el seu compliment mitjançant declaració responsable. 

5. No poden ser beneficiaris de les subvencions previstes en aquesta Resolució les persones sobre les quals concorri alguna de les prohibicions establertes a l’article 10.1 i 10.2 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de subvencions. La justificació de no estar sotmesos a les prohibicions esmentades s’ha de fer així com estableix l’article 10.6 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre. 

6. De conformitat amb el que disposa l’article 27 de la Llei 12/2006, de 20 de setembre, per a la dona, tampoc no poden ser beneficiaris de les subvencions previstes en aquesta Resolució les persones físiques o jurídiques sancionades o condemnades per resolució administrativa o sentència judicial fermes per discriminació salarial, assetjament moral o qualsevol tipus de tracte desigual, per raó de sexe, en l’àmbit de les relacions laborals. 

7. Els requisits generals establerts en aquest apartat s’han de mantenir durant un termini no inferior a dos anys comptadors des de la data de la resolució de la concessió de l’ajuda. 

8. De conformitat amb el que preveu l'article 1 del Reglament (UE) núm. 702/2014, no es concediran ajudes individuals a empreses subjectes a una ordre de recuperació pendent després d'una decisió prèvia de la comissió que hagi declarat una ajuda il·legal i incompatible amb el mercat interior, ni es concediran ajudes a empreses en crisi, segons la definició de l'article 2, punt 14, del Reglament esmentat. 

Quart

Actuacions subvencionables

1. Constitueix activitat subvencionable el desenvolupament d'un projecte d'investigació directament relacionat amb les dues línies de recerca següents:

a) Les varietats minoritàries de vinya de les Illes Balears: recuperació i sanejament de varietats, identificació morfològica i molecular. Autorització i certificació de material vegetal de vinya. 

b) L’Oli de Mallorca: influència de l’entorn agroclimàtic sobre la qualitat fisicoquímica i sensorial de l’oli d’oliva. Estratègies per a la revalorització dels seus subproductes. Aplicació de noves tecnologies.  

A cadascuna d’aquestes línies d’investigació s’hi assignarà un ajut. 

2. No seran subvencionables els projectes d’investigació que s’hagin iniciat abans de la presentació de la sol·licitud d’ajuda. 

3. Únicament seran subvencionables les despeses corresponents al salari i la quota de la Seguretat Social de les persones investigadores, que resultin meritades en un període màxim de dos anys a comptar des de la data de notificació de la resolució de concessió de l’ajuda.  

4. Un grup de recerca només pot ser beneficiari d’una subvenció per un únic projecte. 

En el supòsit que s’hagi presentat més d’un projecte, l’ajuda s’atorgarà, si n’és el cas, al projecte que hagi obtingut una major puntuació, en aplicació dels criteris prevists a l’apartat vuitè de la convocatòria.

Cinquè

Quantia i límits de les ajudes

1. L’import de l’ajuda serà del 100% de les despeses subvencionables, amb els límits prevists al punt 2 següent.

2.La quantia màxima per sol·licitud i projecte és de 84.200,00 €.  

Sisè

Sol·licituds

1. El termini per a presentar sol·licituds serà de quinze dies naturals i començarà a comptar el dia següent de la publicació en el BOIB de la present Resolució. 

2. Les persones interessades que compleixin els requisits prevists en aquesta convocatòria han de presentar les sol·licituds d’ajuda, d’acord amb el model de l’annex I que figura a la pàgina web http://www.caib.es, adreçades al Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears i s’han de presentar, correctament emplenades, en el registre d’entrada del FOGAIBA, en el registre de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori o a qualsevol dels registres prevists a l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.  

Serà necessari el subministrament de totes i cada una de les dades que s’indiquen a l’annex citat, així com l’assumpció de compromisos, atorgament d’autoritzacions i declaracions contingudes en aquest annex I.  

Aquestes sol·licituds han d’adjuntar la documentació següent:

a) Fotocòpia compulsada del NIF del sol·licitant.

b) Fotocòpia compulsada del DNI del representant i document acreditatiu de la representació.

c) Document constitutiu de l’entitat i els estatuts socials degudament inscrits en el registre corresponent o un certificat d’inscripció registral dels documents esmentats.

d) Documentació acreditativa del compliment dels requisits addicionals prevists en el punt 2 de l’apartat tercer d’aquesta Resolució.

e) Proposta del projecte d'investigació a desenvolupar.  

Respecte al grup de recerca:

f) Fotocòpia compulsada del DNI de la persona investigadora responsable.

g) Documentació acreditativa de la vinculació amb l’entitat sol·licitant.

h) Historial cientificotècnic dels darrers cinc anys del grup de recerca. 

Respecte a l'investigador principal:

i) Fotocòpia compulsada del DNI.

j) Currículum de l'investigador.

k) Certificat acadèmic del grau de doctor de l'investigador. 

3. Si s’han tramitat o s’estan tramitant altres expedients en el FOGAIBA o a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori i ja s’ha presentat algun dels documents assenyalats, no serà necessari aportar-lo de nou i n’hi haurà prou que s’esmenti l’expedient en què consta o que aquesta informació es trobi a la base de dades documental prevista en el Decret 53/2006, de 16 de juny. Això no obstant, l’acreditació de facultats de representació ha de ser vigent en la data que es presenta la sol·licitud. 

4. En cas que la persona interessada no autoritzi expressament el FOGAIBA i/o la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori per a l’obtenció dels certificats d’estar al corrent de les obligacions tributàries, estatals i autonòmiques, i amb la Seguretat Social, haurà d’aportar els certificats corresponents.  

5. Si la sol·licitud té algun defecte o no es presenta tota la documentació preceptiva, es requerirà la persona sol·licitant perquè, en el termini de deu dies, esmeni el defecte o aporti la documentació, amb la indicació que si no ho fa es considerarà que desisteix de la sol·licitud i, amb la resolució prèvia, s’arxivarà l’expedient sense cap altre tràmit. 

6. En cas que algun dels documents que s’hagi de presentar en qualsevol moment de la tramitació de l’expedient contingui informació ratllada o esmenada, es considerarà com a no presentat, i s’actuarà com indica l’article 71 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú. 

7. La presentació de la sol·licitud suposa l’acceptació, per part de la persona interessada, del que conté aquesta convocatòria, les bases reguladores establertes a l’Ordre de la consellera d’Agricultura i Pesca, de 10 de març de 2005, esmentada i la resta de normativa d’aplicació. 

8. S’ha de presentar una sol·licitud per cada projecte a desenvolupar i cada projecte s’ha de limitar a cadascuna de les línies de recerca definides a l’apartat quart, punt 1. 

Setè

Selecció de beneficiaris i criteris objectius i de preferència

1. La selecció dels beneficiaris de les ajudes s’ha de fer mitjançant el procediment de concurrència competitiva. 

2. En el supòsit que les sol·licituds amb dret a ajuda superin el nombre d’ajuts previst per aquesta convocatòria, s’ha de seguir la pauta de prelació següent: 

a) Currículum vitae de l'investigador principal (màxim 30 punts)

a1. Contribució cientificotècnica de l'investigador principal al seu camp de recerca.

i. Publicacions científiques recollides a Science Citation Index (2 punts)

ii. Patents i obtencions registrades (3 punts)

iii. Altres publicacions (1,5 punts)

iv. Comunicacions a congressos (1 punt)

a2. Activitats de transferència, divulgació i suport al sector

i. Experiència docent i professional. Docència universitària i participació en activitats docents reconegudes com cursos, seminaris i/o conferències (0,5 punts per crèdit docent)

ii. Activitats de transferència al sector com jornades de difusió, xerrades, etc. (0,1 punts per hora d'impartició)

a3. Experiència investigadora

i. Estades en centres de recerca estrangers (2,5 punts per estada mínima de tres mesos)

ii. Participació en projectes de recerca (1,5 punts per projecte)

a4. Altres premis i/o mèrits especials (2 punts) 

b) Adequació de l'investigador principal a la línia de recerca objecte d’aquesta convocatòria (màxim 20 punts) 

c) Historial cientificotècnic de l’equip de recerca. Es valora especialment que l’equip disposi de projectes de R+D finançats en les convocatòries competitives del Pla CTI, del Pla Nacional de R+D+I o mitjançant algun dels instruments del Programa Marc de la Unió Europea (màxim 25 punts) 

d) Memòria de l'activitat de recerca que han de dur a terme (màxim 25 punts) 

3. Per poder acreditar algun dels criteris que cal tenir en compte en la selecció dels beneficiaris, el sol·licitant —sense necessitat de requeriment previ— ha d’aportar la documentació que consideri oportuna. 

4. Si com a resultat d’aplicar aquests criteris resulta un empat, s’ha de donar prioritat a l’historial cientificotècnic de l’equip de recerca.

Vuitè

Comissió avaluadora

1. La Comissió avaluadora estarà integrada per:

a) President: secretari general adjunt de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori o persona en qui delegui.

b) Vicepresidenta: directora general de Medi Rural i Marí o persona en qui delegui.

c) Vocals:

- Director gerent del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) o persona en qui delegui.

- Adjunt a la gerència del FOGAIBA o persona en qui delegui.

- Cap de l’Àrea jurídica econòmica del FOGAIBA o persona en qui delegui.

- Cap del Servei de Gestió Econòmica del FOGAIBA o persona en qui delegui.

- Cap del Servei d’Ajudes OCM i d’Estat del FOGAIBA o persona en qui delegui.

- Cap del Servei d’Agricultura de la Direcció General de Medi Rural i Marí.

- Una persona experta designada per la directora general de Medi Rural i Marí.

d) Secretari/ària: actuarà com a secretari/ària un/a dels vocals de la Comissió avaluadora. 

2. La Comissió avaluadora és l’òrgan col·legiat a qui correspon examinar les sol·licituds presentades, aplicar els criteris de valoració prevists a l’apartat anterior i emetre’n un informe que ha de servir de base per a l’elaboració de la proposta de resolució. Aquesta Comissió únicament es constituirà en el cas que les sol·licituds amb dret d’ajuda superin el nombre d’ajudes de la present convocatòria i s’hagi d’establir una prelació entre les sol·licituds presentades aplicant els criteris de selecció prevists a l’apartat setè. 

3. Per a que la Comissió avaluadora s’entengui vàlidament constituïda, es requerirà la presència del president i del secretari o, en el seu cas, de qui els substitueixin i de la meitat, almenys, dels seus membres. 

 

Novè

Instrucció del procediment

1. L’òrgan competent per a la instrucció del procediment de concessió de les ajudes és l’Àrea de Gestió d’Ajudes del FOGAIBA. Aquest òrgan durà a terme, d’ofici, les actuacions necessàries per a la determinació, el coneixement i la comprovació de les dades en virtut de les quals s’ha de dictar la resolució. 

2. L’òrgan instructor sol·licitarà un informe del Servei de l'Institut de Recerca i Formació Agrària i Pesquera de les Illes Balears (IRFAP) de la Direcció General de Medi Rural i Marí on s’hi expressi la valoració de les sol·licituds presentades d’acord amb els criteris prevists a l’apartat setè d’aquesta Resolució, i en donarà trasllat a la Comissió avaluadora. 

3. La resolució dels expedients serà dictada pel vicepresident del FOGAIBA, a proposta del cap de servei d’Ajudes OCM i de l’Estat i, si n’és el cas, previ informe de la Comissió avaluadora. Amb anterioritat a l’emissió de l’informe de la Comissió avaluadora, la unitat gestora d’aquest Servei, emetrà un informe en el qual s’acreditarà, en cas de ser favorable, la legalitat de l’ajuda i el seu import. 

A la Comissió avaluadora es designarà el coordinador o la coordinadora de cada projecte d’investigació. En cas que no sigui necessari la constitució de la Comissió avaluadora el designarà el vicepresident.

El coordinador o coordinadora designats han de fer un seguiment del desenvolupament del projecte i emetre l’informe justificatiu de la realització del treball d’investigació objecte de l’ajuda.  

4. El termini màxim per a dictar i notificar la resolució expressa és de sis mesos comptadors a partir de l’acabament del termini de presentació de sol·licituds. La resolució s’ha de notificar individualment a les persones interessades. Transcorregut aquest termini sense haver-se notificat resolució expressa, s’ha d’entendre desestimada la sol·licitud. 

5. Contra aquesta resolució es podrà interposar recurs d’alçada davant el conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, en el termini d’un mes a comptar des del dia següent de la notificació de la resolució, d’acord amb el que estableix l’article 58.4 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears i els articles 114 i 115 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú. 

6. A la resolució del procediment es podrà incloure una relació ordenada de totes les sol·licituds que, tot i complir les condicions administratives i tècniques per adquirir la condició de beneficiari, no hagin estat estimades perquè excedeixen el nombre màxim d’ajuts de la convocatòria, amb la indicació, en el seu cas, de la puntuació atorgada a cadascuna d’elles, en funció dels criteris de valoració prevists. 

En aquest cas, si algun dels beneficiaris renuncia a la subvenció en els sis mesos següents de la notificació de la seva concessió, l’òrgan que concedeix la subvenció esmentada haurà d’acordar, sense necessitat de nova convocatòria, la concessió de la subvenció al sol·licitant o sol·licitants següents per ordre de puntuació, sempre que amb la renúncia per part d’algun dels beneficiaris s’hagi alliberat prou crèdit per poder atendre com a mínim una de les sol·licituds denegades. L’òrgan que concedeix la subvenció comunicarà aquesta opció als interessats, amb la finalitat que accedeixin a la proposta de subvenció en el termini de deu dies. Una vegada acceptada la proposta per part del sol·licitant o sol·licitants, es dictarà l’acte de concessió i es procedirà a la seva notificació. 

Desè

Obligacions dels beneficiaris

Són obligacions dels beneficiaris, a més de les que estableix l’article 11 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de subvencions i l’article 15 de l’Ordre de la consellera d’Agricultura i Pesca, de 10 de març de 2005, per la qual s’estableixen les bases reguladores de les subvencions en els sectors agrari i pesquer, les següents:

- Facilitar el seguiment del projecte per part del personal tècnic de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori o del FOGAIBA.

- Esmentar la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori i el FOGAIBA com a entitat finançadora en les publicacions i en altres activitats de repercussió pública a les quals pugui donar lloc l'activitat subvencionada.

- Abans d'iniciar la investigació, han de publicar a Internet informació sobre la investigació que es pretén realitzar, així com sobre el seu objectiu. Aquesta publicació inclourà una data aproximada de resultats previstos i el lloc en què es publicaran a Internet, així com la indicació que els resultats es posaran a disposició gratuïtament.

 - Publicar a Internet els resultats del projecte subvencionat a partir de la data de finalització del projecte o de la data en què es faciliti qualsevol informació sobre els resultats als membres d’un organisme determinat, si aquesta data és anterior. Els resultats estaran disponibles a Internet durant un període mínim de cinc anys  a partir de la data de finalització del projecte subvencionat.  

 

Onzè

Justificació i pagament de les ajudes

1. El termini per a justificar l’execució de les actuacions objecte de l’ajuda acaba un mes després de la finalització del termini previst, per a la realització de les actuacions, en el punt 2 següent.  

2. Les actuacions objecte de subvenció s’han d’haver realitzat per part del beneficiari en el termini de dos anys a comptar des del dia següent a la notificació de la resolució de concessió de l’ajuda. D’altra banda, les actuacions subvencionades s’han d’haver pagat per part del beneficiari dins del termini de justificació previst en el punt 1 d’aquest apartat.  

3. No obstant el previst als punts 1 i 2 anteriors, el beneficiari pot sol·licitar una ampliació dels terminis de realització i/o justificació de l’ajuda que podrà ser acordada de conformitat amb el que estableix l’article 49 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú. 

4. Dins el termini de justificació establert, els beneficiaris han de presentar la sol·licitud de pagament que ha d’incloure el corresponent compte justificatiu, el qual s’ha d’ajustar al model de l’annex II que figura a la pàgina web http://www.caib.es; dirigida al FOGAIBA. Serà necessari el subministrament de totes i cadascuna de les dades que en el citat annex s’indiquen, així com l’assumpció de compromisos, atorgaments d’autoritzacions i declaracions contingudes en el mateix annex. 

Aquestes sol·licituds han d’adjuntar la documentació següent:

a) Nòmines corresponents

b) Quotes de la Seguretat Social

c) Documents acreditatius de les retencions per l’IRPF practicades a la nòmina.

d) Documentació acreditativa del pagament, tant de les nòmines com de la quota de la Seguretat Social i l’IRPF. No s’admetran pagaments en efectiu superiors a 2.500,00 euros en els termes prevists a l’article 7 de la Llei 7/2012, de 29 d’octubre, de modificació de la normativa tributària i pressupostària i d’adequació a la normativa financera per la intensificació de les actuacions i lluita contra el frau. Aquesta documentació romandrà a disposició de l’Agència Tributària i de la Conselleria d’Hisenda i Pressuposts, per a la realització de qualsevol control que hom consideri oportú efectuar.

e) Memòria de les actuacions realitzades i dels resultats obtinguts (màxim cinc pàgines).   

5. L’import de l’ajuda concedida s’abonarà al beneficiari mitjançant transferència bancària, una vegada que hagi justificat el compliment de la finalitat i l’aplicació de la subvenció i amb l’informe favorable del coordinador o coordinadora del projecte, amb l’autorització prèvia del director gerent del FOGAIBA. El fet de no presentar la documentació justificativa en el termini i en els termes establerts suposa un incompliment al qual és aplicable el que estableix el punt 3 de l’apartat dotzè d’aquesta Resolució. 

6. Els beneficiaris podran presentar sol·licituds de pagaments parcials de les actuacions subvencionables en els terminis i amb els límits següents:

- De l’1 al 15 de novembre de 2015 i fins un 25% de l’import concedit.

- De l’1 al 15 de maig de 2016 i fins un 25% de l’import concedit.

- De l’1 al 15 de novembre de 2016 i fins un 25% de l’import concedit. 

Aquestes sol·licituds s’han de presentar mitjançant el model de sol·licitud de pagament i adjuntant la documentació prevista en el punt 4 d’aquest apartat, adreçada al Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears. 

El pagament s’efectuarà quan s’hagi comprovat la realització i la justificació de les actuacions corresponents, en els termes prevists en aquesta convocatòria. 

Els pagaments parcials i les obligacions de justificació que se’n deriven no eximeixen el beneficiari de l’ajuda de l’obligació de justificar la realització completa i el cost total de l’activitat subvencionada. 

Dotzè

Incompliment i renúncies

1. La renúncia no impedeix el dret a percebre la part proporcional de l’ajuda equivalent al treball realitzat, sempre que el coordinador o la coordinadora del projecte certifiqui que s’han assolit, al menys, un 75% dels objectius prevists.  

2. El règim jurídic aplicable en cas d’incompliment d’aquestes obligacions és el que preveu el Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de subvencions i comprèn des del reintegrament de l’ajuda i el pagament de l’interès de demora fins a la imposició de les sancions corresponents. 

Tretzè

Compatibilitat de les ajudes

Les ajudes objecte d’aquesta convocatòria són compatibles amb les ajudes que la persona beneficiària rebi per a la mateixa finalitat de qualsevol administració pública o d’una altra entitat pública o privada, però en cap cas l’import rebut, aïlladament o conjuntament, no pot superar el valor de les despeses originades per la realització de les activitats. 

Catorzè

Règim jurídic aplicable

El règim jurídic aplicable a aquesta convocatòria és el que estableix el Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de subvencions; l’Ordre de la consellera d’Agricultura i Pesca, de 10 de març de 2005, per la qual s’estableixen les bases reguladores de les subvencions en els sectors agrari i pesquer; així com també els preceptes que resultin aplicables prevists a la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i en el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i la resta de normativa aplicable. 

Quinzè

Publicació

Aquesta Resolució s’ha de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 15 d'abril de 2015

El president del FOGAIBA
Gabriel Company Bauzá